HAMAR: Det har lenge vært usikkert hvor Rannveig Haugen skulle spille kommende sesong.

Storhamar kunne ikke love mer offensiv spilletid for forsvarssjefen, som har tilbudt sine tjenester til flere norske klubber i løpet av sommeren, uten at det ble noe konkret.
Nå er det imidlertid klart at det blir Danmark og en av verdens tøffeste dameserier.
I fjor endte damelaget på en niendeplass av 12 lag i eliteserien, og målet kommende sesong er å ende på øvre halvdel.

- Godt inntrykk
- Jeg var der på besøk en helg, og fikk et godt inntrykk av klubben, og da de ville ha meg med kommende sesong, var det ikke så vanskelig å velge, forteller Hamar-jenta.

Hun blir håndballproff, men vil ikke ut med hvor mye hun tjener på å spille i en dansk eliteserieklubb.
- Det er så jeg kan leve av det. Det har alltid vært en drøm å bli proff, og når sjansen kom, kunne jeg ikke la den gå. Det blir litt kjipt å reise fra Storhamar med det miljøet vi har nå, men samtidig føler jeg at det kan være litt bra å komme seg ut av Hamar, innrømmer 24-åringen.

Blanke ark
Haugen har i lang tid slitt med skuddstyrken offensivt etter en skulderoperasjon for en stund siden. Derfor ble det lite spilletid i angrep i Storhamar, som ikke kunne love mer tid den kommende sesongen.

I Danmark håper hun å få spille litt mer.
- Jeg tror det kan bli like mye spill og ansvar i forsvar som her, og jeg håper å kunne starte med blanke ark framover, og få litt flere sjanser. De har ikke så mange bakspillere akkurat nå, så det kan bli både som midtback og venstreback.

1 + 1 år
Nivået i Danmark er kjent for å være hakket over den norske eliteserien. Haugen håper å kompensere litt ved å være godt trent.

- Den danske håndballen er raskere og mer teknisk, men normalt er norske håndballspillere bedre trent.
Storhamars lagkaptein i fjor har skrevet under kontrakt på ett pluss ett år, med en avgjørelse i februar neste år på om hun eller klubben vil benytte muligheten til å avslutte etter ett år.
- Jeg kommer nok til å ta et fag på universitetet ved siden av, slik at jeg kommer inn i litt flere miljøer. Ett år er ikke så mye om jeg ikke skulle trives, men jeg tror det skal gå bra, fastslår Rannveig Haugen.

Kjenner et par
I Esbjerg blir hun lagvenninnene med Larviks strekspiller Heidi Flaatnes, som søker nye utfordringer i sør.

Det var faktisk Larviks storstjerne Linn Kristin Riegelhuth som koblet Haugen til Esbjerg.
- Jeg ringte til Linka og spurte om hun hadde noen kontakter, og dermed ble det Esbjerg.
Levangers Siri Seglem har spilt der i ett år.
- Vi kjenner hverandre fra tiden på juniorlandslaget, og hun trives veldig godt. Det gjør det litt lettere for meg.
Esbjerg ligger ikke så langt fra Billund, og er ikke ulikt Hamar med et topplag i fotball, ishockey og håndball.
Som ny borger rett ved Legoland er gjestelista allerede lang fra Norge og Hamar…
- Det kommer ikke til å bli lett å finne nok ledige helger, ler 24-åringen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.