HAMAR: Landslagstrener Eskil Berg Andreassen forteller om en sterk spiller i det norske sentralforsvaret, og Haugen blir trukket fram som en mulig nøkkelspiller defensivt i VM i Tyrkia i slutten av juni.
- Rannveig gjorde det bra, og vi brukte henne mye i treningskampene mot Danmark, forklarer Berg Andreassen.


Spilte alt


Hamar-jenta spilte samtlige seks kamper og samtlige minutter i midtforsvaret mot Danmark pinsehelga.
- Det var en litt tøff debut på beachlandslaget, jeg var litt tung i beina på trening tirsdag, ler Haugen.
Hun gleder seg til VM-spill sammen med mange av jentene hun spilte sammen med på aldersbestemte landslag, selv om det var en veldig annerledes opplevelse.
- Jeg må nok øve på noen piruetter og avslutninger hvis jeg skal ha noe håp om å spille litt også framover på banen.


Betina spesialist


Norge vant alle de seks treningskampene mot Danmark, og en av de viktigste spillerne i VM blir Storhamars Betina Riegelhuth.
Hun er såkalt spesialist sammen med Ane Brustuen, og kommer inn for målvakten når Norge stormer i angrep. Spesialistens mål teller dobbelt i poengberegningen.


- Det er litt omstilling å komme til sand, og derfor var treningssamlingen i Danmark viktig. Det gjelder å gå enda tøffere mot mål, og trøkke til. Betina var god i Danmark, og kanskje vår farligste skytter. Det gjør at det åpner seg litt i forsvaret til motstanderne når Betina utfordrer og trekker på seg motstandere, understreker Berg Andreassen.


Tøffe motstandere


Norge har kommet i en tøff pulje i VM i Antalya, og selv om laget tok sølv i EM i Larvik forrige sesong, tror Berg Andreassen det blir tøffere i år.


- Vi har havnet i en gruppe der vi skal jobbe litt for å bli blant de tre beste. Brasil er sterke, Tyrkia har et mye bedre lag enn i EM i fjor. I tillegg kan Kina komme med et brukbart lag. Jeg er godt fornøyd hvis vi når en semifinale i år, sier landslagstreneren.
Norge møter også Spania og Ungarn.


En av utfordringene til årets mesterskap er at flere spillere er uaktuelle fordi Thorir Hergeirsson har landslagssamling på Algarve. Det gjør blant annet Anja Edin og Linn Jørum Sulland uaktuelle. Riegelhuth er reserve til Algarvesamlingen, men for beachlandslaget er det best at hun blir med i VM, som spilles 22.-27. juni.


PS! Kamilla Sundmoen meldte forfall til samlingen i Danmark, og spiller trolig ikke VM, selv om hun ikke er helt uaktuell.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.