HAMAR: – Vi sto for litt av ei cupbombe da vi slo ut FC København i åttedelsfinalen, forteller Rannveig Hauge til HA-sporten.

Esbjerg vant 25-22 mot Anja Andersens stjernespekkede lag, og Rannveig benyttet anledningen til å score to mål på Cecilie Leganger, som er kåret til verdens beste keeper.

Mot ny toppkeeper

København og Viborg var cupfinalister i fjorårets danske håndballfest, og Viborg med blant andre Katrine Lunde Haraldsen og tvillingsøster Kristine Lunde sikret seg mesterskapstittelen.

Og det er nettopp Viborg som er Rannveigs motstander i kvartfinalen neste onsdag, og dermed møter hun nok en keeper i den aller ypperste verdensklassen. Senest i Beijing ble Lunde Haraldsen kåret til OLs beste målvakt.
– Det blir en veldig vanskelig kamp, men ingen ting er umulig, det viste vi mot København, sier Rannveig.
Serieleder Viborg er uansett storfavoritt, og i seriespillet slo de Rannveigs lag med hele 40-27.

I den andre seriekampen vant Team Esbjerg 30-18 over SK Aarhus.

Både forsvar og angrep
– Jeg har det veldig fint i Esbjerg, og har spilt alle kampene så langt. Synes jeg har kommet fortere inn i lagets måte å spille på enn jeg hadde trodd. Jeg spiller i forsvar hele tiden, men er også med i angrep i hver kamp. Det er kjempegøy, sier fjorårets Storhamar-kaptein

Hun har ikke angret et sekund på at hun dro til Danmark.

– Jeg savner selvfølgelig Storhamar, men jeg har bodd i Hamar hele tiden og syntes det var på tide å dra ut og oppleve noe annet, sier hun.

I Danmark er Rannveig profesjonell håndballspiller. To dager i uka er det doble treningsøkter og de øvrige dagene er det ei økt.

– Det er en litt annerledes verden enn den jeg er vant med, men jeg har tenkt å ta noen fag på universitetet for å ha noe ved siden av håndballen, sier 24-åringen, som tjener det hun kaller ei grei norsk årslønn på å spille for Team Esbjerg.
 
 
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.