HAMAR: Formannskapet sa ja til at prosjektet kan legges ut på anbud, samt at de bevilget 1,4 millioner kroner mer til prosjektering, men var tydelige på å si at dette ikke er det samme som å gi klarsignal til utbygging.
- Ikke ja til utbygging
Så langt ligger ikke prosjektet inne i kommunens økonomiplan for de neste fire årene. Rådmann Svein M. Skaaraas formaner idrettslag og brukere til ikke å ha for store forhåpninger.

Dette støttes av varaordfører Christel Meyer (By- og bygdelista).
- Vi sier ikke ja til utbygging med dette vedtaket, understreker Meyer.
Grepet som plan- og byggekomiteen går inn for, består i å utvide hallen slik at den kan romme to håndballbaner på tvers, samt å sette opp teleskoptribuner, som kan trekkes ut slik at det blir én spillflate med tribuner på kampdager.
I tillegg skal taket bygges om. I dag tilfredsstiller ikke takkonstruksjonen kravene som stilles. Utbyggingen er alt i alt beregnet å koste 45 millioner kroner.
Premissene for kommunens plan- og byggekomité har vært å øke hallens kapasitet, som i dag er sprengt, samt å oppgradere hallen slik at den tilfredsstiller kravene som settes for spill i eliteserien.
Det er blitt aktualisert etter at Storhamars håndballkvinner rykket opp i eliteserien.

- Viktig signal
Bertil Pålsrud i Storhamar velger å se positivt på vedtaket fra formannskapet.

- Jeg tolker dette positivt. Dette viser at prosessen går framover. Storhamar vil selvfølgelig at det skal gå fort framover, men vi har skjønt at det vil ta litt tid, sier Pålsrud til HA-sporten.
Han tror nå en utbygging av Prestrudhallen er nærmere å bli realisert.
- Det er vanskelig å se noen vei tilbake nå. Dette er et viktig signal. Jeg kan ikke se for meg at Hamar by vil si nei til kravene fra forbundet.
Det at det presiseres at det ikke er gitt klarsignal til utbygging og signalene om at prosjektet ligger i kommunens økonomiplan, gjør ikke at han mister nattesøvnen.
- Det at det legges ut på anbud er positivt. Sånn får man en eksakt oversikt over kostnadene. Så får vi satse på at bevilgningen gis i neste fase, sier Pålsrud.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.