Sportssjef Sjur Rakstad-Larsen er veldig godt fornøyd med å ha finnen i boks.

- Han har mye erfaring, er veldig rutinert. Vi får en hærfører, som går foran både på isen og i garderoben. I tillegg er han god i overtall, sier Rakstad-Larsen, og fortsetter:

Nummelin ble imponert

- Å hente Petteri Nummelin kan for mange kanskje ses på som om at vi bryter med ungdomslinja. I vår verden er det stikk motsatt. Vi får et øvingsbilde som kan bidra på isen i 25-30 minutter i hver kamp, vi får en ekstra erfaring inn i backspillet, og vi får en som har vunnet mye. Våre ambisjoner er store for framtida, det betyr at det alltid vil være plass til en type som Nummelin, sier sportssjefen.

Nummelin forteller til HA-sporten at han ble imponert over laget, supporterne, interessen og hallen da han spilte CHL med TPS mot Storhamar. Han hadde to andre tilbud, men det ble altså Storhamar.

Sterk CV

Petteri Nummelin har en imponerende karriere bak seg. Han har 139 kamper i verdens beste hockeyliga, NHL. Han spilte for Columbus Blue Jackets og Minnesota Wild. 43-åringen har også spilt flere sesonger i de sveitsiske klubbene Lugano og Davos.

Nummelin er verdensmester med Finland, og var også med på å ta OL-sølv. 43-åringen har vært en stabil poengsanker i mange sesonger, en spillende back, og han har hatt flest målgivende pasninger i to VM-turneringer. Han er kåret til VMs beste back to ganger.

Sju backer klare

Per nå har Storhamar sju backer på kontrakt: Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm, Lars Løkken Østli, Magnus Eikrem Haugen, Simen Løvhaug Hansen, Emil Sæteraas Lyngstad og Petteri Nummelin.

Fem backer har forlatt Storhamar: Adrian Saxrud Danielsen har gått til Stjernen, Andreas Øksnes er klar for Vålerenga, Christian Bull skal til svenske Björklöven, mens Jimmy Andersson har sagt opp kontrakten sin. Scott Hotham er også ute.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.