HAMAR: Bertil Pålsrud fastslår at det ikke er noen som helst dramatikk bak hans avgang. Han synes ikke han har hatt tid til å følge opp det sportslige godt nok.

- I og med vi ikke har hatt noen administrasjon som har fungert, har jeg det siste året hatt mer fokus på andre ting enn det sportslige. Jeg har kommet lenger unna trenere og spillere, og jeg føler at det ikke er riktig bruk av meg, sier Bertil Pålsrud til HA-sporten.

Jørn Lyberg inn
- Sportslig leder må være tett på det sportslige, og slik har det ikke vært den siste tiden. Jeg hadde ikke muligheter til å følge opp slik jeg ønsker, sier Pålsrud.

I tillegg til styreoppgaver som ikke går direkte på det sportslige, har Pålsrud hatt en ekstra travel hverdag i sin jobb, og han orienterte valgkomiteen allerede før årsmøtet i vår om at det kunne bli travelt.
- Jørn Lyberg blir nå konstituert som sportslig leder en periode og har vist stort engasjement. Han har styrt kontoret den siste tiden og har stor håndballerfaring, sier Pålsrud.

Stiller opp for Jørn
- Han er veldig tett på klubben, og er villig til å ta en periode. Jeg har også gitt beskjed til styret at jeg skal stille opp for Jørn, sier Bertil Pålsrud, som har vært sportslig leder i fire år.

Han føler seg trygg på at klubben har på plass en god spillerstall og at de går mot en velding bra sesong. Han tror mange ting peker i riktig retning nå som klubben endelig har fått daglig leder på plass.

Synd, sier Senstad
Storhamar-trener Arne Senstad synes det er veldig synd at Bertil gir seg.

- Det var han og Bent Svele som fikk meg til Storhamar, og det var Bertil jeg hadde mest kontakt med de første årene. Han har god kjennskap om toppidrett og gjorde en veldig god jobb, mener Senstad.
Men også Senstad har merket at Pålsrud fikk mer å gjøre i sivil jobb og mindre tid til det sportslige i Storhamar.
- Bertil er en fantastisk fin person og har vært en ressurs sportslig, men er etter hvert blitt mer fraværende for oss som driver med det rent sportslige. Mye av jobbingen i Storhamar har gått med til med økonomi.
- Nå trenger vi noen som kan være mer synlige i det sportslige - og synliggjøre oss mer. Vi trenger noen som er til stede og som kan fungere i forhold til trenere og spillere. Utfordringene er ikke blitt mindre etter at vi har oppnådd sportslige resultater, sier Arne Senstad.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00