• IMPONERER: Stine Lidèn og de andre jentene på strandhåndballaget briljerer.
    FOTO: KAI KRISTIANSEN.

Norge og Storhamar-keeper Stine Liden briljerer i VM i strandhåndball. Landslagssjef Eskild Berg Andreassen liker ikke påbudet om  bruk av bikinitruse for jentene hans under kamp.

Herrelagene spiller i singlet og ganske lange shorts i samme mesterskap. – Det er spesielle regler for drakter. Det skal blant annet være bikiniform på trusa med maks ti centimeter høyde på livet. Det er også regler for hvordan toppen skal være utformet.

– Jeg tror draktene er med på å skape et «kroppspress» på spillerne. Mange synes draktene er OK, men jeg har hatt spillere på landslagsnivå som har vært meget ukomfortable med å spille i bikinitruse og topp, sier landslagstrener Eskild Berg Andreassen til NTB.

Ikke bra

Norge har vunnet sine fire første VM-kamper og spiller mot vertsnasjon Brasil torsdag kveld norsk tid (kampstart 22.00).

– Det har vært lite diskusjon om draktutforming i dette VM, kanskje fordi vi er i Brasil der alle går i bikini. Tidligere har draktene vært hyppig diskutert.

– Personlig mener jeg det er negativt for sportens utbredelse. Vi får ikke med oss muslimske land på damesiden. På herresiden er det mange araberland (utenom Egypt) som satser og er gode. Bahrain, Oman, Qatar, Kuwait ser at det er vesentlig enklere å hevde seg i beachhåndball enn i innendørs håndball.

– Selv om draktutformingen sikkert ikke er hele sannheten om hvorfor disse landene ikke stiller damelag, så er det i hvert fall en god unnskyldning til ikke å slippe damene fram. Det deltar heller aldri lag fra Afrika på damesiden, sier Andreassen. (©NTB)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00