SPORTSKOMMENTAR

OSLO: Da norsk eliteseriehåndball presenterte kvinnesporten sin, sto det i sterk kontrast for en nasjon som har verdens beste kvinnelige håndballspillere. Det var i realiteten bare Larvik, Byåsen og Storhamar som hadde høye siktemål denne sesongen.
Det startet med Gjøvik og Vardal som regner med å slåss mot Selbu, Stabæk og Gjerpen om å overleve.

I Selbu regner man med at det blir tøft, og at et veldig ungt lag kan svinge mye.
Det samme er tilfellet i Levanger, som håper å gjøre det litt bedre enn sist. Men det vil ta tid med laget.
Njård har som mål å overleve eliteserien, men håper på en sluttspillplass.
Gjerpen starter med minus tre poeng, har mistet mange spiller og satser på å unngå nedrykk.
For Våg, eller Kristiansand Vipers som de heter nå, er målet å komme inn blant de fem beste.
Stabæk har mistet mange spillere, men uttrykte optimisme og satser på å bli blant de åtte beste.
I Nordstrand er det veldig ungt sammen med Else-Marthe Sørlie Lybeck og Jeanette Nilsen, men klubben håper på å være på tabellens øvre halvdel.
Storhamar-folket tror klubben er på vei inn i sin beste sesong noensinne, og målet er å nærme seg Byåsen og Larvik.
I Tertnes begynnes det litt på nytt igjen etter å ha fått maks ut av fjorårets sesong (bronse). Målet er å bli blant de fire, fem beste.
Byåsen satser hardt på å bli best i Norge og gå til Champions League.
Og i Larvik satses det som vanlig på å vinne alt i Norge og gå til gruppespillet i Champions League.
Ser vi på spillestallene, så er både Larvik og Byåsen forsterket, selv om de også har mistet viktige spillere.
I Byåsen er Gøril Snorroeggen tilbake etter skade søsteren Marte venter barn, men klubben har hentet inn Iva Zamorska, Elisabeth Haukenes og Raja Toumi fra Gjerpen.
Larvik har mistet Linn-Kristin Riegelhuth, men har sikret seg to veldig spennende spiller i Linn Jørum Sulland, Stabæk og Nora Mørk, Njård.
Det virker som om Storhamar er ett av de få lagene som står for stabilitet i spillerstallen denne sesongen. Jentene er knallgodt trent, men med en liten stall er de sårbare for skader.
Det vil nok gå enda litt tid før Arne Senstads elever kan ta opp kampen med Larvik og Byåsen. Men bronseplassen bør være innen rekkevidde.
HA-sportens tips: 1) Larvik, 2) Byåsen, 3) Storhamar, 4) Tertnes, 5) Våg, 6) Nordstrand, 7) Levanger, 8) Njård, 9) Gjøvik og Vardal, 10) Stabæk, 11) Gjerpen, 12) Selbu.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.