Storhamar har verken den beste eller bredeste spillerstallen i landets øverste liga. Likevel mener de at en topplass er realistisk.

– Vi skal være det mest uforutsigbare laget i serien. Motstanderne skal slite for å kartlegge oss, smiler den smarte treneren som i går fikk akkurat de svarene han ønsket fra eget lag.

Ekspertene tar feil

Arne Senstad registrerer at mange i håndballen sutrer over regelendringen denne sesongen.

– De såkalte ekspertene mener at sju utespillere vil ta livet av offensivt forsvar. Det skal vi prøve å motbevise, sier Senstad som ikke er noen stor fan av selvutnevnte eksperter.

– I Norge skal de aller fleste vente og se før de gjør noe. I Storhamar skal vi være offensive og forsøke å utnytte de fordelene regelendringene kan gi, sier treneren som varsler at hans lag i perioder vil ta ut målvakten og spille i overtall offensivt.

Slik de gjorde mot et Stabæk-lag som tidlig gikk tom for ideer i begge ender av banen.

Krevende spillestil

Storhamar drev motstanderlaget fra Bekkestua til vanvidd med sitt offensive forsvar. Det kan bli et av varemerkene for laget fra vestsiden av Hamar.

– Vi skal være i stand til å variere veldig mye, og den ideen har jentene kjøpt. Det er krevende både fysisk og mentalt, men om vi skal lykkes i å havne blant de fem beste, slik jentene selv har bestemt, må vi være råere enn de vi møter, slår Senstad fast.

Spår en tøff serie

I denne utgaven av Vestfjorden Cup fikk Storhamar en del nyttige svar. Ikke minst oppgjøret og tapet mot Tertnes var verdifullt.

– Da møtte vi endelig kvalitet og ikke minst motspill som testet oss perfekt. Da fikk vi se hva vi er gode til og hva vi må jobbe mer med. Skal vi havne blant de fem beste må vi trolig ha Tertnes bak oss på tabellen, spår treneren som tror fire lag er bedre enn resten.

– Larvik, Vipers, Byåsen og Glassverket ser sterke ut. Tertnes er også helt der oppe – i tillegg til oss, smiler en fornøyd Arne Senstad.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.