Det snakkes gjerne om treer-rollen i håndball, den sentrale forsvarsplassen; bautaen som skal være bindeleddet og styre medspillerne sine.
Det er i denne rollen landslagssjef Thorir Hergeirsson gjerne ser at Betina Riegelhuth utvikler seg, og den samme tanken hadde Storhamar-trener Alfred Örn Finnsson med seg til Hamar etter å ha sett alle Storhamars kamper på video fra forrige sesong.

Har fysikken til rollen

- Dette har vært min plan fra starten av, og Betina har tatt utfordringen på strak arm, forteller Finnsson.
Han synes Storhamar har vært dyktige til å utvikle spillere som er aktuelle for landslaget, og mener det er viktig å satse på Betina som forsvarssjef hvis hun skal spille seg inn på landslaget.
- Hun har fysikken til en slik rolle, og har fungert godt så langt, sier Finnsson om den 178 centimeter høye spilleren.
Også mangeårig Storhamar-trener Bent Svele mener Betina har gjort en skikkelig i sin nye rolle.
- Vi var gode i forsvar i Vestfjorden Cup. Kompakte. Det har jo ikke akkurat kjennetegnet oss tidligere, sier Svele med et smil.
Betina Riegelhuth selv er også veldig godt fornøyd med sin nye håndballhverdag.
- Jeg har spilt mer og mer forsvar de siste årene om enn ikke som treer. Nå har jeg fått tillit og en klar rolle, og jeg har jo alltid hatt lyst på å være en toveisspiller. Det har vært utrolig gøy, og jeg føler jo at jeg har fått det til litt også, sier Betina beskjedent.

Hardtskytende

Det er først og fremst som en hardtskytende angrepsspiller hun har vist sine kvaliteter i Storhamar, men Betina synes det passer henne bedre som angrepsspiller å være med i ankomstfasten av spillet i stedet for å bytte i forsvar og angrep.
Sammen med klubbvenninnen Maja Jakobsen og Sanna Solberg, Karoline Næss og Hanna B. Oftedal er Betina ukentlig inne på et prosjekt hos Olympiatoppen som kjører skuddprosjekt og bevegelighetstrening. Og det er noe hun absolutt ser på som en nyttig tilvekst i treningshverdagen.
- Og nå er en plass på VM-laget som gjelder?
- Det første målet er å komme med på neste samling, så er det bare å spille så godt jeg kan resten av sesongen, sier Riegelhuth.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.