Skadeplagete Martine Hovden er endelig tilbake på banen mot gamle lagvenninner i Fredrikstad.

Men forutsetningene før kampen er helt annerledes enn hva både Martine og hennes lagvenninner hadde forestilt seg før sesongen startet. I kveld spiller jentene fra Hamar vest for et videre liv i eliteserien.

Ikke forberedt

- At vi skulle havne i bunnstriden er veldig uventet for oss, men innerst inne har jeg tro på både meg sjøl og laget vårt, sier Martine som har hanglet store deler av sesongen.

Bakspilleren var på banen de to første kampene i høst, men så var hun borte i åtte kamper.Mot Larvik var hun igjen på tribunen, etter å ha fått noe spilletid de fire foregående kampene.

Skaden er ikke 100 prosent leget ennå, men nok til at hun melder seg klar til kamp i kveld.

- Det har gått fryktelig tregt å komme tilbake, og egentlig gleder jeg meg til sesongen er over så jeg kan begynne å rette fokuset mot neste sesong, sier Martine, som står med fem mål i en sesong de fleste regnet med ville bli hennes store gjennombrudd.

Må berge plassen

- De siste kampene blir veldig viktig for oss, og vi kan starte med å ta med oss to poeng fra Fredrikstad. Da får vi ei luke ned, og vi er også bedre enn dem på innbyrdes oppgjør, sier Martine.

Storhamar slo Fredrikstad med 12 mål hjemme i Prestrudhallen, og sjansene for å være bedre enn kveldens motstander innbyrdes er derfor god - om lagene skulle ende opp med like mange poeng.

Endelig Sterkere lag

For Storhamars nye trener, Tormod Steen, ser det litt bedre ut når han teller opp spilleklare Storhamar-jenter.

- Martine er med i kveld, og i tillegg håper jeg veldig at Lise Binger også er klar igjen. Med disse to tilbake ser ting straks litt bedre ut, sier Steen som håper en bunnkamp ikke gjør jentene nervøse og stresset.

- Jeg gleder meg til å se jentene gå ut i krigen og matche Fredrikstad på nettopp det. Hjemmelaget er mye skarpere nå enn hva de var før jul, men i kveld har vi ingenting å skylde på eller gjemme oss bak, mener treneren.

Så langt denne sesongen har Storhamar tapt mot alle lag som ligger foran på tabellen, med unntak av Nordstrand.På den positive siden - laget er ubeseiret mot lagene bak på den samme tabellen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00