Tertnes - Storhamar 24-29 Selvtilliten vokste etter borteseieren mot topplaget Tertnes. Nå tror Kamilla Sundmoen at Storhamar endelig skal slå trønderne førstkommende søndag.
BERGEN: Storhamar meldte seg på i toppkampen igjen med å feie Tertnes av banen. Uansett hva bergenserne prøvde på, så var Storhamar et nummer for store.
Mye takket være den lille, men veldig temposterke Kamilla Sundmoen.
Da hun hadde scoret Storhamars fire første mål, ante speakeren i Haukelandshallen uråd.
Og Tertnes kom heller aldri tilbake.
For Kamilla løp og løp. Og løp.
- Jeg har løpt sykt mye i jula. Både med laget og alene. Jeg føler meg i veldig god form. I denne kampen ble jeg ikke sliten, sier gårsdagens åttemålsscorer til HA-sporten.
3. plass er målet
På det meste var Tertnes seks mål bak, men de knappet inn på Storhamars ledelse midtveis i andre omgang til bare tre.
I sluttminuttene viste igjen Storhamar seg som det sterkeste laget, slik at det endte 29-24 til bortelaget.
- Jeg har sykt lyst på 3. plassen. Jeg synes vi har et sterkere lag nå enn tidligere. Vi har fått tilbake spillere fra skade og har en bred stall. Nå har vi dobbel dekning på alle plassene. I denne kampen så vi hvor viktig det er. Anja (Edin) og Iza (Duda) kom inn på slutten da vi trengte dem for å holde Tertnes unna. Iza er rolig og rutinert og holdt på ballen der mange av oss andre kanskje hadde kastet den bort. Mens Anja bare løp og fintet seg gjennom.
- Vi får fortsette med å slå Byåsen. Jeg tror vi har en god sjanse til å slå dem for første gang nå. Står vi sammen som et lag hele kampen gjennom, kan vi klare det, men jeg tror det blir veldig jevnt, sier Kamilla, som advarer mot at Byåsen trolig er litt bedre enn Tertnes.
- De har noen flere gode spillere. Som blant andre Ida Alstad. Og vi kan ikke bli for høye på at vi skal slå dem. Vi må holde fokus på det som er viktig for å klare det. Og jeg håper det kommer masse folk på kampen, sier Kamilla.
Senstad snakker om landslaget
Både Kamilla og Storhamar har tydeligvis brukt EM-pausen godt. I går var Kamilla som vanlig god på gjennombrudd og til å sette fart i laget. Men hun vekslet oftere enn vanlig med å prikke inn distanseskudd også.
- Jeg har sagt det før, og sier det igjen: Kamilla er den beste i sitt slag. Så hvis landslaget trenger en slik spiller, er jeg ikke i tvil om at det er Kamilla de bør ta med seg, sier Senstad.
Selv tar Kamilla den biten med ro. Hun har ingen personlige mål om landslagsplass akkurat nå.
- Jeg har ikke gitt opp landslaget, men jeg holder fokus på Storhamar. Det er der jeg er best. Det skyldes nok at jeg føler en større grad av trygghet i vante omgivelser. Jeg merket at det ble litt annerledes da jeg var med rekruttlandslaget. Jeg var ikke fornøyd med mine egne prestasjoner da, sier Kamilla.
NB! Storhamar holdt på å slå Byåsen en gang i fjor. Da klarte de uavgjort i bortekampen i Trondheim.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00