HAMAR: I dag starter tre uker med hardkjør for Storhamars håndballkvinner. I jula blir det litt lettere, for så å stå best mulig rustet mot Larvik i Prestrudhallen 7. januar.

Som trener har Arne Senstad naturlig nok begynt å se for seg 2009/10-sesongen allerede, men det har han for så vidt gjort lenge.

Koster å bygge
Allerede tidlig i sommer regnet Senstad med at det ville ta tid å bygge laget som fikk sju nye spillere.

- I forhold til Larvik og Byåsen er vi ferske ennå. De har drevet lenge med det samme laget, og jeg håper å få beholde dette Storhamar-laget og utvikle det videre. Har hele tiden vært klar på at vi trenger tid og må se lenger enn bare denne sesongen. Derfor er det viktig at vi tør å bruke dette året til å bygge en god plattform som vi kan jobbe videre fra. Jeg har i utgangspunktet ikke vært så fryktelig fokusert på om vi blir nummer tre, fem eller seks i serien. Det koster noen poeng å bygge framtid, og den prisen må vi være villige til å betale. Men jeg vet jo at alle på laget går til hver kamp for å gi maksimalt, sier Senstad.

To trøtte tap
- Hvordan er du fornøyd med sesongen så langt?

- Den hadde vært nær optimal om vi hadde slått Njård og Stabæk i seriekampene borte, sier Senstad.
Det siste tapet, mot Stabæk, mener han skyldes at det ble en for tøff periode rundt E-cupkampene mot Leipzig.
- Vi visste at det ville bli tøft, og må lære å takle sånne perioder. Men det tok mer energi enn jeg hadde regnet med.
- Etter kampen i Leipzig, kom vi sent hjem natt til tirsdag, og onsdag var det semifinale mot Byåsen. Et sånt program går greiere for profesjonelle lag, men jentene våre har i tillegg full jobb og skole ved siden av. Da blir det også et helt annet trykk på dem, mener Senstad.

Optimal 1. omgang
Det optimale oppnådde han som trener i 1. omgangen borte mot Leipzig.

- Da opplevde vi vårt foreløpige toppnivå, sier Senstad som er helt sikker på at vi ikke har sett det beste av Storhamar Håndball ennå.
Han mener det er mer potensial i spillergruppen, og at de nye spillerne har enda mer å gå på.
- På hvilken måte?
- De har ennå ikke slått ut i full blomst. Innimellom har de vist hvorfor vi hentet dem, men de har variert. Det er tydelig at de har trengt tid på å komme inn i spillet. Dessuten har de andre jentene trengt tid på å bli kjent med dem på banen. Betina Riegelhuth og Maja Jakobsen var gode i en periode, Anja Edin og Lise Løke har variert mye, Guro Jakobsen og Stine Lidén er unge og vil trenge mer tid og Marthe S. Johansen har vært litt av og på.
- I tillegg har Izabela Duda svingt mer i år, og det har nok gått på manglende trygghet med nye spillere rundt seg.
- Men det er dette som er spennende. Det setter krav til oss alle - både spillere og trenere, og vi har garantert ikke sett det beste av dette laget ennå, sier Storhamar-treneren.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00