Hamar
- 14 dager på Island er starten på en lang og krevende prosess. Vi har et relativt ferskt lag og da er det viktig at disse er med fra starten, sier Hergeirsson som ga klarsignal til Maja Jakobsen (ankelskadd), Stine Lidén (ankelskadd) og Betina Riegelhuth (virussjuk).

- Snart klare

- Alle tre har hatt veldig fin framgang i løpet av den første uka på Island. Betina er frisk igjen og Maja og Stine kan trolig bidra for fullt på treningene på slutten av samlingen, sier islendingen som har tatt med jentene hjem til Sagaøya.
- Det er flere grunner til at vi valgte Island i stedet for sol og varme i Sør-Europa. Island er i ferd med å bygge opp et godt landslag, i tillegg til at landet byr på et annet klima og kultur enn hva jentene er vant med, sier treneren.

Slipper kvalikkamper

Norge har lang tradisjon på å innlede sesongene med to ukers samlinger. Og det er gode sportslige resultater som er grunnen til dette valget.
- De siste 11 (!) årene har vi sluppet å kvalifisere oss til mesterskap. I stedet for å spille tøffe kvalikkamper har vi muligheten til å starte opp prosessene foran et nytt mesterskap, sier Hergeirsson og legger til at Norge også neste sommer slipper å kvalifisere seg.
Til samlingen på Island er denne gjengen ikke med i den norske troppen: Katrine Lunde, Kristine Lunde-Borgersen, Marit Malm Frafjord, Amanda Kurtovic, Karoline Næss, Ida Bjørndalen og Camilla Herrem.

Gir nye sjansen

- En del av disse jentene er ute i en lengre periode, og det er ikke sikkert at alle disse blir klare til mesterskapet i desember. Derfor er det viktig at for eksempel Storhamar-jentene er med på turen, sier Hergeirsson som legger til at Maja Jakobsen allerede er i hans VM-planer.
- Betina er spennende på sikt, og Stine er en målvakt vi har lagt langsiktige planer for, forteller Hergeirsson til HA-sporten.
- Å få være med på en slik samling håper jeg er et tydelig signal for spillerne som nå skal ta fatt på klubbesesongen, smiler Hergeirsson som i morgen tar med seg jentene på en todagers fjelltur i landet han kjenner så godt.
- Jeg har foreldrene og søsknene mine i Selfoss, forteller Hergeirsson. Neppe tilfeldig at treningskampen i går ble spilt i nettopp hjembyen Selfoss.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00