I går offentliggjorde Thorir Hergeirsson sin tropp til håndball-VM i Serbia uten ett eneste Storhamar-navn blant de utvalgte. For Kamilla Sundmoen var det ingen bombe at hennes navn ikke sto på lista.
- Nei, jeg hadde ikke vært spilleklar uansett i og med jeg er ute med skade til jul, sier Sundmoen.
Men en god melding fikk hun likevel.
- Onsdag var jeg på Olympiatoppen og fikk beskjed om at jeg kan begynner å løpe igjen. Jeg kunne bare prøve meg fram, forteller 28-åringen, som synes det er et stort framskritt etter at hun ble skadet da rekruttlandslaget møtte Ungarn i firenasjoners slutten av oktober.

Vil til EM neste år

Selv om Kamilla har gjort seg uaktuell til både EM i fjor og VM i år på grunn av skader, er hun full av pågangsmot i god Sundmoen-stil.
- Drømmen om landslaget lever i høyeste grad. Jeg er klar til å satse videre. Thorir har også vært veldig flink til å følge meg opp under skadeoppholdet og sagt at min sjanse vil komme. Jeg er absolutt ikke mindre motivert og er veldig lysten på et mesterskap før jeg legger opp. Det er EM neste år, og så kommer det et nytt OL etter hvert. Det er mye å se fram til, men samtidig er det viktig at jeg får med meg flere samlinger med landslaget for å komme meg inn i laget og få inn trekkene skikkelig. Det er jo veldig viktig for en playmaker som skal styre spillet.
Kamilla har en tøff og uredd spillestil som kan gjøre henne skadeutsatt. Det har hun også gjort seg noen tanker om selv.
- Det har nok litt med spillestilen å gjøre. Derfor handler det om å få mer styrke inn i kroppen. På landslaget har jeg fått et treningsprogram som skal forebygge skader, bygge muskler og få mer bevegelighet og bedre balanse. Det gjelder å være sterk innenfra også.

- Må inn med hodet først

- Samtidig er det viktig at jeg beholder spillestilen min. Uten den blir jeg dårlig. Da mister jeg meg selv som håndballspiller. Jeg må gå inn med hodet først, smiler Sundmoen til HA-sporten.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00