Torsdag står verdensmester Brasil på programmet, før Frankrike (lørdag) og Danmark (søndag) er Norges helgemeny i Golden League.

Danmark tok bronse i forrige VM, mens både Norge og Frankrike ble slått ut i kvartfinalen under mesterskapet i Serbia.

Aldri vært nærmere

- Jeg håper å sikre meg en plass i EM-troppen, og det er mitt store mål foran kampene i Danmark. Jeg har i alle fall aldri vært nærmere en plass i et mesterskap, sier Betina Riegelhuth.

Storhamars bakspiller har så langt scoret 32 seriemål, og mener selv at seriestarten har vært brukbar med ustabile Storhamar.

- Så langt har jeg levert greit, selv om både laget og jeg sliter litt når vi blir møtt med enten frimerke på meg, eller et offensivt forsvar som mot Vipers, sier 27-åringen.

Må score mål

På sine 15 første A-landskamper har Betina scoret 16 ganger. Om hun skal sikre seg en EM-plass i Kroatia/Ungarn i desember, må antall scoringer opp en del hakk.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson er nemlig klokkeklar på at Betina er på landslaget av én enkelt grunn: skuddet sitt.

- Det er jeg klar over og vet at jeg må sette sjansene om jeg får spilletid i Danmark, sier bakspilleren som jobber kun 50 prosent i sin sivile jobb.

- Det er et valg jeg har gjort for å ha tid til å trene mer, hvile mer og utvikle meg som håndballspiller, sier den hardtskytende bakspilleren.

Generasjonsskifte

Flere av landslagsjentene som har sikret nasjonen håndballdrama og medaljer de siste sesongene, er ikke lengre med i Thorir Hergeirssons landslagstropp.

Det gir nye spillere sjansen, i tillegg til at forventningene til Norge er langt lavere enn de normalt er foran et mesterskap.

- Vi har knapt nok trent sammen før avreise til Danmark og mange av oss er spente på hvor mye spilletid vi får og hvilke som skal spille sammen. Jeg aner derfor ikke hva jeg kan forvente denne helga, annet enn at jeg må ta vare på de sjansene jeg får, sier Betina Riegelhuth, som er den eneste Storhamar-spilleren som er med til Golden League.

Samspill

De norske håndballkvinnene starter EM-oppkjøringen denne uken. Nøkkelen blir å finne tonen mellom de nye spillerne.

Norge skal spille totalt seks kamper før mesterskapet i desember. Med mange nye ansikter i troppen skulle trener Thorir Hergeirsson gjerne hatt flere kamper før EM for å styrke samspillet mellom de rutinerte og nykommerne.

Denne uken skal Norge spille Golden League i Danmark. Der venter Brasil (torsdag), Frankrike (lørdag) og Danmark (søndag). Det blir de første kampene for det som kan karakteriseres som et nytt norsk landslag.

Prioriterer forsvar

De nye spillerne har mye å lære på kort tid skal det gode spillet sitte i EM. Golden League blir en viktig del av oppkjøringen til mesterskapet.

– Det som gjelder i turneringen, er å sette sammen de som er nærmest startoppstillingen, slik at de skaper gode relasjoner. Vi har det travlest når det gjelder samhandling, sier Hergeirsson til NTB.

I de første kampene vil islendingen prioritere å sette et bra forsvarsspill foran angrepsspillet.

– Det er viktig å begynne med konstellasjonene i midten. Vi må få de nye inn, så får vi heller ta løpsfasen fortløpende, sier landslagstreneren.

Vil finne en løsning

Som to av de mer erfarne på landslaget, gleder Linn Jørum Sulland og Ida Alstad seg til å ta fatt på veien mot nok en nytt mesterskap med håndballjentene. Alstad mener Norge må være konsentrerte i forberedelsene.

– Vi må finne et godt samspill. Samtidig må vi ikke gjøre for mange tekniske feil. Det må vi være forsiktige med fordi de andre lagene har blitt bedre til å kontre, sier Alstad.

Larvik-spilleren Sulland vet de har en jobb å gjøre foran europamesterskapet i Danmark. Arbeidet mot å klatre opp på podiet i desember, starter allerede torsdag.

– Det absolutt viktigste er å spille sammen. Vi må finne en løsning på forsvaret. Får vi det til, kan det bli mange mål fordi vi har tempo fremover, avslutter Sulland. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.