Reidar Møistad var treneren  til Aleksandra Kobylecka i Polen, men da var de bare venner. Siden i sommer har vennskapet utviklet seg til kjærlighet, og Storhamar-spilleren inrømmer at det var godt å ha kjærestens støtte i den tunge perioden i Tyrkia.

- Først var vi gode venner i to år, etter at han var treneren min i Polen. Plutselig en dag innså jeg at det er han jeg vil være sammen med. Jeg hadde hatt en avskjedsfest hjemme i polen, før jeg skulle dra til Tyrkia. Vi satt å drakk kaffe, og det gikk plutselig opp et lys for meg. Dette er mannen jeg kan snakke om absolutt alt sammen med, og som er her for meg. Da begynte vi å snakke om hva som var mellom oss, og etter å ha vært i Spania i sommer har vi vært åpne om vårt forhold, forteller Kobylecka til HA-sporten.

Følte seg fanget

Møistad var også i Tyrkia å besøkte backen da hun spilte proff der. Noe hun selv betegner som en tung periode.

- Det handlet om kulturen. Jeg følte meg fanget der. Klubben hadde kontroll på oss til enhver tid. Vi fikk ikke lov til å gå ut etter klokka 11 på kvelden, og de visste alltid hvor vi var. Jeg følte meg ikke trygg heller, og alt rundt gjorde at jeg heller ikke presterte på banen. Da Reidar kom å besøkte meg i Tyrkia var det første gangen i livet mitt jeg har sett i øynene til en person at han var redd for meg. Jeg prøvde å tilpasse meg måten ting ble gjort i Tyrkia, og kulturen der, men samtidig være sann mot den jeg er. Det gikk ikke. Jeg var ikke lykkelig, og livet er for kort til å bare bli et sted for pengenes skyld. Sånn er ikke jeg, så jeg ga opp etter fire måneder, forteller hun.

- Kan klare alt sammen

Kjæresten er nå, som kjent, trener for København og det er vesentlig kortere avstand mellom de to nå som 31-åringen har signert for Storhamar ut sesongen.

- Det kommer fortsatt til å bli vanskelig, men vi er tøffe. Han har hjulpet og støttet meg så mye den siste tiden. Egentlig er jeg en person som liker å ta hånd om meg sjøl, det har jeg alltid gjort. Reidar mener jeg må lære meg til å være litt svak innimellom jeg også, og ta imot hjelp. Det er en veldig god følelse å ha en sånn person i livet. Vi er to sterke personer, og sammen er vi så sterke at vi kan klare alt, forteller Storhamar-spilleren med glimt i øyet.

I tiden framover vil Møistad og Kobylecka bytte på å besøke hverandre i København og Hamar. Backen utelukker heller ikke at hun kan bli boende i Norge etterhvert.

- Jeg skal hvertfall lære meg norsk, så får vi se litt hva som skjer etter denne sesongen også. Jeg kommer jo uansett til å være mye på besøk i Norge, ettersom Reidar har familien sin i Brumunddal. Kanskje vi bestemmer oss for å flytte hit etterhvert også.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00