SELBU: Anja Edin har vært gjennom en tung periode med skader og sjukdom. Først fikk hun en smell i hælen mot Larvik 19. november.
Denne har hun slitt med helt til hun pådro seg lungebetennelse. Og da seriespillet startet igjen 5. januar, hadde hun to treningsøkter bak seg og ble med mot Flint nærmest som en sikkerhet i forsvar i tilfelle...

Viktig for Storhamar
Anja startet på benken mot Byåsen forrige helg, men satte sitt preg på kampen så fort hun kom innpå.
Og slik var det også i går. Lagvenninnene hennes feilet og feilet, men Anja scoret på første forsøk, og dundret etter hvert inn åtte mål.

Slet med selvtilliten
Derfor er det nesten ikke til å tro at hun har slitt med selvtilliten på håndballbanen den siste tiden.
- Jeg har vært ute lenge, og var på min første trening igjen 3. januar etter at jeg ble skadet 19. november. Jeg slet både med den fysiske formen og med selvtilliten. Har vært redd for at jeg ikke var matchklar, men hadde en verdifull peptalk med Lise Løke lørdag.
- Hun er veldig flink til å dra meg opp igjen når jeg er litt nede, og er en fantastisk venninne, sier Anja og lyser opp:
- Nå er jeg på gang, og sist uke fikk jeg trent godt fysisk og er blitt gradvis bedre.
Brukte tiden på benken godt
Hun satt på benken og så hvor mange feil lagvenninnene gjorde de første ti minuttene. Anja registrerte hvordan det var mulig å overliste Selbu før Arne Senstad tok timeout, etterpå snudde hun opp ned på det meste.
Anja - og Marthe S Johansen ga svar på tiltale. Men de andre jentene gikk på tekniske feil og bommet på en rekke klare sjanser. Ja, det er ikke hverdagslig at Storhamar bommer på tre straffekast på rad.
Anja Edin er ikke den som klager på lagvenninnene, og gjør det heller ikke nå. Derfor bruker hun ordet vi:
- Vi bommer på for mange skudd - på avslutninger som vi normalt setter. Vi skaper sjanser, så vi kommer tilbake, lover Edin.

Misfornøyd Senstad
Arne Senstad skryter gjerne av Anja og Marthe S. Johansens innsats, men samtidig er han ikke glad for at Storhamar må være avhengig av enkeltspillere i kamper som i går.
- Foran denne kampen var jeg veldig optimistisk. Før Byåsen sa jeg at jeg aldri hadde sett jentene bedre i kamp og på trening. Og det var berettiget. Det vi leverte mot Byåsen var ikke bra, og dagens kamp er opp imot det dårligste jeg har sett av dem, sier Senstad.

- Tabellen lyver ikke
- Spillerne brøt ut av mønsteret vårt og skulle gjøre det en og en. Vi har jobbet mye med samhandlingene både offensivt og defensivt foran Selbu-kampen. Likevel var det en og en som skulle gjøre det, og de gjorde det halvhjertet. Med all respekt for Selbu: Tabellen lyver ikke, og det skuffer meg at vi er like dårlige som bunnlaget, sier Storhamar-treneren.

35 feil i angrep
Storhamar hadde 13 tekniske angrepsfeil og 22 misbrukte angrep. Jentene bommet på tre straffekast, og det skyldtes ikke bare at Jeanette Nilsen (38) var rutinert i Selbu-buret. Storhamar-spillerne var flinke til å gjøre Jeanette god, og det kom fryktelig mange svake avslutninger fra Kamilla Sundmoen og kompani.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00