HAMAR: - Det begynte plutselig å suse i øret, og på ett, to, tre mistet jeg hørselen på det ene øret, sier Rannveig Haugen til HA-sporten.

- Samtidig gikk det på balansenerven, og jeg lå rett ut i senga i tre uker. Forsøkte jeg å stå opp, gikk det trill rundt og jeg kastet opp, forteller Storhamar-jenta, som tok av fem kilo mens hun lå sjuk.

Serieåpner i kveld
Nå er hun kvitt problemene med balansenerven og har kommet tilbake i matchvekt, men hun hører fortsatt ikke en lyd på det ene øret.

- Det hindrer meg ikke på håndballbanen, men det er sagt at hørselen kan komme tilbake. Jeg håper naturligvis det, sier Rannveig Haugen til HA-sporten.
I kveld serieåpner hun og Team Esbjerg mot Aalborg i dansk eliteserie i håndball.
- En tøff start. Aalborg hadde et godt lag i fjor, og de har forsterket laget sitt.
Også Rannveigs Team Esbjerg har hentet solide nyervervelser. To internasjonale vingspillere skal forsterke hver sin side, og på høyrebacken har svenske Anna Marie Johansson kommet. Det er hun Rannveig skal konkurrere mot - eller snarere bytte med fra forsvar til angrep.
- Jeg spiller forsvar og er andrevalg offensivt på høyre backplass, men vi spiller mye kontraangrep, og da er jeg gjerne med, sier Haugen.

Ti nasjoner
Team Esbjerg har som mål å være blant de seks sluttspillagene denne sesongen, men Rannveig er klar på at det er sju, åtte klubber som vil kjempe om de seks plassene.

- Jeg tror Viborg vinner i år også, selv om de ikke blir like suverene som sist. Og så har vi Aalborg, FC København, Aarhus, Randers, Viborg og oss. Vi må bli flinkere til å ta mer poeng på bortebane enn i fjor. Samtidig er det viktig at vi framstår som ett lag. Når vi ikke gjør det, går det heller ikke så bra. Vi har mange individualister, og håndballkultur fra åtte nasjoner, sier Rannveig Haugen og ramser opp Danmark, Norge, Sverige, Kroatia, Serbia, Slovenia, Tunisia, Spania og Frankrike.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00