3678 glade håndballspillere deltok under helgens Storhamarcup, som ble arrangert i 13 haller, og på 17 forskjellige flater. Det var et rekordstort antall lag og spillere, noe som også resulterte i et rekordstort overskudd for Storhamar håndball.

– Vi har budsjettert med et overskudd på én million, og det har vi passert for lenge siden. Vi er nærmere 1,5 millioner, men tallene er ikke helt klare ennå, sier en stolt daglig leder i yngres avdeling, Bjørn Inge Os, som forteller om en omsetning på rundt fem millioner.

Avhengig av overskudd

Han er stolt over all dugnadsjobben som ble lagt ned i forbindelse med arrangementet, og han stråler da han snakker om overskuddet, som de er avhengige av.

– Vi er avhengig av overskuddet for å kunne ha en daglig leder. En så stor klubb må ha en daglig leder, forklarer Os, som har flere alternativer de kan bruke overskuddet på.

– Hvis vi får det overskuddet vi ser ut til å få, så har vi nok til å kunne dekke halleie for to år, for alle lagene, i Prestrud-hallen, Boligpartner Arena og Ottestad-hallen. Vi kan også bruke overskuddet på spillerutvikling, eller å utvikle trenerne våre og sende dem på kurs, og vi kan sende flere lag på flere cuper, sier han.

Endringer til neste år

Storhamarcup har tidligere blitt arrangert i Vikingskipet, men i år måtte de flytte turneringen på grunn av arbeid i hallen.

At de måtte arrangere turneringen i andre haller, sørget for at man fikk et overskudd som er på dobbelt så mye som fjoråret, men Os forklarer at planen er å flytte turneringen tilbake til «Skipet».

– Vi kan ikke gjøre det som vi har gjort i år, det blir endringer. Vi har klart å få et mye større overskudd enn vi har hatt tidligere. Jeg tror de har klart 1,4 millioner en gang, i Vikingskipet, men det er vesentlig mye høyere enn det var i fjor, forklarer han.

Aldri mer utebaner

I år gikk også noen av kampene på kunstgressbanene på Prestrud. Det frister ikke til gjentakelse.

– Jeg skal aldri mer ha utebaner. Det er for væravhengig, og en håndball spretter for dårlig på kunstgress, sier Os lattermildt.

Han trekker også fram kiosksjefen for turneringen, som står for mesteparten av inntektene.

– Hun har gjort en fenomenal jobb, og det har vært kiosker ved alle banene. I Vikingskipet har vi ikke hatt muligheten til kiosksalg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.