HAMAR: Før overgangen til Storhamar i sommer fikk Gina Lorentsen lite spilletid i Byåsen. Målet med flyttingen til Hamar var mer spilletid, og dermed bedre utviklingsmuligheter.
I helga merket hun at det har hjulpet.
- Den største forskjellen er at jeg har blitt mer trygg på meg sjøl gjennom mye spilletid i Storhamar, og at jeg over tid har fått gjøre det jeg skal i kamper og vet hva jeg kan og er god for, sier Lorentsen.

Fire av fem i etablert
Venstrekanten var delt norsk toppscorer med fem mål i lørdagens kamp mot Islands A-landslag, som er kvalifisert til EM i desember.
Ett mål kom på kontring og fire var rene kantavslutninger som alle satt som de skulle.
- Det er ikke bare lett å spille kamp med noen du ikke verken trener eller spillermye med. Men det var morsomt å vinne, og en god erfaring å ta med seg videre. Det gjelder å vise seg fram mest mulig, sier 22-åringen til HA-sporten.

Revansjelysten
Derfor passet det dårlig at hun ble sjuk til søndagens kamp mot Island, og måtte tilbringe dagen på hotellrommet i Reykjavik.
- Det er kjedelig, men jeg håper det går raskt over.
Lorentsen er nemlig revansjelysten før Storhamars bortekamp mot Fredrikstad, etter tapet for Levanger. Så venter to bortekamper mot Larvik i cup og serie.
- Vi får konsentrere oss om den første kampen, det er et lag jeg ikke kjenner så godt til, men det blir morsomt å møte ett nytt lag.
- Hva skal man tenke før kampene mot Larvik?
- Det er bare å glede seg over sjansen til å møte dem, og ta med oss den læringen vi kan få ut av det. Senke skuldrene.

Sundmoen scoret 2x3
Kamilla Sundmoen scoret tre mål begge dager mot de islandske EM-damene. Det var hun middels godt fornøyd med.
- Det var greit nok, men jeg slet med å finne tempoet. Jeg er vant til at det går hurtigere i ankomstfasen hjemme, der vi kjenner hverandre godt.
I helga spilte hun stort sett kun midtback og playmaker, men Storhamar-kapteinen liker å variere i klubblaget.
- Island var gode i forsvar mot min type spillere, og dermed ble det flest scoringer og avslutninger utenfra, med hoppskudd.
Sundmoen synes hun kom et lite steg videre i forhold til rekruttlandskampene hun spilte i september, men at det fortsatt er litt å gå på.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00