HAMAR: Storhamar har i hele sommer jaktet på en rutinert målvakt sammen med sine unge og lovende keepere.
Trener Arne Senstad sier til HA-sporten at han har lagt ned utrolig mange timer i jakten på en rutinert målvakt. Fortsatt håper han på å få napp på enten en norsk keeper eller en utenlandsk, som det har vært kontakt med.
Linn Westby Pedersen ga seg
Etter at Stine Lidén ble skadet har Storhamar bare hatt to målvakter å spille på, og nå står laget bare igjen med 18 år gamle Sara Haugli.
- Linn Westby Pedersen var ikke lenger motivert og har valgt å gi seg. Det er en ærlig sak det, sier Senstad.

Vært skikkelig fokus
- Det er nok ikke verdens beste tidspunkt å gi seg på, men for å være med på dette nivået må motivasjonen være i orden. Det var den ikke lenger, sier Linn Westbye Pedersen til HA-sporten.
- Har alt snakket om keepersituasjonen vært ødeleggende for motivasjonen?
- Nei, jeg synes ikke det, for det har vært skikkelig fokus på oss som har vært der, sier Westby Pedersen til HA-sporten.

- Nå er keepersituasjonen vår blitt enda mer prekær i og med Stine Lidén fortsatt ikke er spilleklar. Mot Nordstrand til helgen blir Marthe S. Johansen spillende andremålvakt, sier Arne Senstad.

Frustrerende
- Vi er i en vanskelig situasjon, og både Stine Lidén og Sara Haugli er innforstått med at vi ønsker å få på plass en toppkeeper. De ønsker også en god og rutinert målvakt å trene sammen med.
- Vi blir ikke noe topplag så lenge vi mangler en toppkeeper, og jeg merker at det også brer seg en frustrasjon i gruppen. Dette får innvirkning på hele laget, og det er urettferdig å legge så mye press på unge Sara Haugli.

Fortsatt uavklart
Arne Senstad følger en norsk og en utenlandsk keeper, men for begges vedkommende er deres situasjon i de respektive klubbene uavklart. Nå håper han det skal skje noe i løpet av uka.
Men selv om Storhamar skulle få napp på en av målvaktene, vil det fortsatt gå litt tid før de er spilleklare.
Etter landslagspausen
Senstad regner ikke med å ha noen ny målvakt på plass til de to neste kampene - mot Nordstrand søndag og i cupkampen mot Sola 29. september.
- Håpet er å ha den nye målvakten på plass før vi går på de tre kampene mot Stabæk (06.10.), Flint (10.10.) og Sola (13.10.). Skal vi lykkes med det, må det skje noe denne uka, sier Senstad.

Langvarig jakt
Storhamar-treneren mener de ikke kan tas på at de ikke har prøvd å hente en ny målvakt.
- Vi har jaktet i flere måneder, men det har absolutt ikke vært lett. Det er flere klubber som har vært ute etter målvakt.
- Det er også litt diffust om vi i hele tatt får penger til keeper. Det har vært noen møter med eksterne samarbeidspartnere, men vi har ennå ikke fått noe endelig klarsignal, sier Senstad, som håper den siden av saken skal la seg løse.
I mellomtiden - og fram til Stine Lidén blir spilleklar igjen - er det Sara Haugli Storhamar må sette sin lit til.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00