HAMAR: Marthe T. Østeraas har et sterkt ønske om at det norske kvinnelandslaget i ishockey skal greie å kvalifisere seg til OL i Vancouver i 2010 når de møter Kina, Japan og Tsjekkia i kinesiske Shanghai 6.-9. november.
Kingston er trener
- OL er det store målet både for oss som spiller på laget og for vår trener George Kingston, sier Marthe til HA-sporten.

Hun kan ikke få fullrost den meritterte treneren som Ole-Jacob Libæk hentet til Norge igjen. Denne gangen for å trene det norske kvinnelandslaget.
- Vi er blitt veldig mye bedre det året vi har hatt Kingston som trener, og han er veldig god hockeyfilosofi, sier Hamar-jenta, som har fire NM-gull med Vålerenga - ett mindre enn broder Magnus i Storhamar.
- Han gikk forbi meg da han ble med igjen på Storhamar i vår, men før denne sesongen er over, satser jeg på å ha tatt han igjen, sier lillesøster.

Trener med Dragons
- Hvordan er det for ei Storhamar-jente å spille for erkefiende, Vålerenga, da?

- Jeg føler det er lov i damehockey. Det er jo ingen mulighet å spille i Hamar, forklarer Marthe.
Ikke for det. Hun trener med Storhamar. Spiller puck sammen med U17-laget i Dragons, og synes hun trener på et høyere nivå med dem enn hun gjør i kvinneligaen.
Marthe er heller ikke ukjent med å takle gutta på isen.
- Jeg spilte sammen med gutta i Storhamar fra jeg var sju til 14 år gammel.
Den gang het lagkameratene Patrick Thoresen, Marius Holtet, Cato Ørbæk, André Paulsen og Espen Kristiansen for å nevne noen.

Over til håndball
Som 14-åring la hun opp og begynte å spille håndball i Storhamar i stedet. Den karrieren ble kortvarig. Etter ett år røk et korsbånd, og så måtte hun gjennom to operasjoner.

- Jeg hadde dømt litt hockey allerede, men etter håndballen, begynte jeg for fullt med det. Jeg dømte opp til 1. divisjon for menn, fikk med meg en NM-finale for kvinner og dømte i firenasjoners for gutter U16 i Hamar. Noen flere landskamper ble det også, forteller Marthe.
Men hun hadde bevart lysten på å spille hockey, og fire år siden var hun i gang igjen med Vålerenga.

På landslaget
To måneder senere var Marthe på landslagssamling, og etterpå har hun vært inne i varmen.

I bøkene står 25-åringen bokført med fem A-landskamper, men hun har atskillig flere. I ishockey er det nemlig slik at det bare er OL- og VM-kamper som teller. Marthe har en VM-deltakelse i sesongen 2006/07 bak seg, men har spilt flere firenasjoners og en rekke treningslandskamper.
Rik i kroner blir hun definitivt ikke av å spille kvinnehockey.
- Vi slipper å dele på utgiftene når vi er i Shanghai. Tapt arbeidsfortjeneste får vi ikke, men vi har det veldig gøy, sier Hamars hockeylandslagsspiller til HA-sporten.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00