• VANT I LOTTO: Lise Binger tok sats og gikk til værs blant flere hoder høyere Vipers-forsvarere midt i første omgang. Utfallet ble Storhamars vakre 10-8-scoring. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad
  • FORNØYD: Storhamar-trener Tormod Steen er meget tilfreds etter 23-19 mot Vipers. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad

Etter fæle åpningsminutter ble Storhamars første åttendedelsfinalemøte med Vipers etter hvert en triumfferd. Oppofrende innsats og en herlig snuoperasjon sikret de gule og blå et solid utgangspunkt for lørdagens returoppgjør i Kristiansand.

Lise Binger var blant Storhamars friskeste, og særlig da Storhamar snudde 1-5 til 11-10 i første omgang, skapte høyrekanten trøbbel for sørlendingene. 

- Vi slår til når det gjelder, ler dansken etter 23-19-seieren.

Se og hør trener Tormod Steens tanker om seieren, lørdagens returoppgjør og Maja Jakobsens skade i videoen øverst på siden!

Godt utgangspunkt

- Det var en god fight og en spennende kamp. Jeg synes definitivt vi fortjener å vinne med fire mål, konkluderer Binger.

Binger mener at hjemmeseieren kan bli gull verdt når Vipers skal forsøke å snu åttendedelsfinalen hjemme i Vest-Agder om to dager.

- Nå bør det virkelig være mulig å avansere. Vi har alltid troen, men dette er et veldig godt utgangspunkt for oss. Ikke bare vinner vi med fire mål; vi sørger også for at Vipers bare scorer 19 bortemål. Det kan bli avgjørende på lørdag, smiler kantspilleren.

Praktscoring

I første omgang, på stillingen 9-8, gikk Binger resolutt innover på parketten fra sin høyreside. På ti meters hold og blant langt mer ruvende Vipers-forsvarere, ladet hun venstreslegga, steg til værs og banket til. Skuddet fløy inn via treverket, og måltavla lyste 10-8.

En ganske sjelden praktscoring for den relativt kortvokste kantspilleren.

- Armen føltes frisk, så da var det bare å prøve seg. Noen ganger er det lurt å spille i Lotto, flirer Binger, som endte på fire nettkjenninger i Prestrudhallen.

Startet dårlig, avsluttet godt

Vipers kom best i gang, og sørlendingene skaffet seg tidlig en 5-1-ledelse. Stine Lidén slet mellom stengene, og Tonje Enkerud og Betina Riegelhuth traff dårlig med skuddene i kampens åpningsminutter.

Så våknet særlig Enkerud fra dvalen. Storhamar-talentet scoret tre på rappen, og ved halvspilt omgang lyste måltavla dermed 5-8.

Storhamar fortsatte de gode tendensene i omgangens andre halvdel. Lidén begynte å plukke skudd, og seks strake hjemmescoringer, inkludert Lise Bingers kanon via treverket fra distanse, sørget for at Storhamar ledet 11-10 ved sidebyttet.

I andre omgang våknet Betina Riegelhuth til liv. Landslagsskytteren gikk til pause med én scoring på samvittigheten, men traff nettmaskene hele fem ganger etter hvilen. Sammen med en hardtkjempende Ellen Marie Folkvord sørget hun for 23-19-seier i den første åttendedelsfinalekampen.

Klokka 18 på lørdag spilles returoppgjøret i Kristiansand. Hvis Storhamar vinner, spiller uavgjort eller taper med mindre enn fire mål, eller hvis de taper med fire mål, men scorer 20 mål eller flere, er Tormod Steens jenter klare for kvartfinalen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00