Maja Jacobsen og Betina Riegelhuth nådde ikke opp. Det blir ingen VM-tur på Storhamar-jentene.
Det ble klart da håndballandslagets trener Thorir Hergeirsson presenterte VM-troppen sin klokka 11.30 i dag. 
Landslagstrener Thorir Hergeirsson tok i formiddag ut 15 av spillerne som skal representere Norge under VM i Serbia i desember.

Det var spekulert i at han ikke ville finne plass til Byåsens Camilla Herrem som ikke har spilt landskamp på nesten ett år, men kantspilleren er med i sitt sjette mesterskap på rad.

Dermed er det hun og Stabæks Sanna Solberg som blir Norges venstrekanter i Serbia, mens Tertnes' Linn Gosse er vraket.

- Uttaket var nok en gang en krevende prosess. Det er mange som fortjener å bli vurdert, så det har vært en lang prosess, sier Hergeirsson om uttaket.

Maja Jacobsen hadde en dårlig magefølelse på forhånd mens Betina Riegelhuth hadde et lite håp. Ingen av dem kommer altså med til VM i Serbia.

Thorir Hergeirsson sa på pressekonferansen at det hadde vært en svært krevende prosess å ta ut spillerne til VM-troppen.
- Vi har vurdert veldig mange spillere. Vi vet mange hadde en drøm om å få bli med. For mange går dessverre ikke drømmen i oppfyllelse, sa han.

Her er troppen:

Målvakter:
Silje Solberg
Katrine Lunde

Bakspillere:
Mari Molid
Ida Alstad
Veronica Kristiansen
Anja Hammerseng Edin
Stine Bredal Oftedal
Karoline Dyhre Breivang
Linn Jørum Sulland

Flerposisjonsspillere:
Nora Mørk
Linn-Kristin Riegelhuth Koren

Kantspillere:
Camilla Herrem
Sanna Solberg

Linjespillere:
Heidi Løke
Isabel Blanco

- Magefølelsen min sier at det ikke blir noe VM-tur, ut fra det jeg har prestert i Storhamar. Jeg har kanskje ikke vært god nok og stabil nok, sa Maja Jakobsen etter kampen mot Flint Tønsberg onsdag kveld.
I går kveld jublet hun og lagvenninnene for en helt unødvendig dramatisk seier mot bunnlaget. I dag er hun redd det ikke blir jubel, når landslagssjef Thorir Hergeirsson offentliggjør årets VM-tropp.

- Vært litt for anonym

Jakobsen var med i EM-troppen i fjor, men fikk ikke spille i kvalifiseringskampene mot Romania for noen uker siden.
- Jeg har noen gode enkeltkamper, men har blitt litt for anonym og ikke klart å vise meg fram på mitt beste. Jeg jobber med det hver eneste dag. Terper på detaljer på trening og forsøker å jobbe med det mentale.
- Er det nedtur om du ikke kommer med i år?
- Det er klart jeg blir skuffet om jeg ikke blir tatt ut. Det er i så fall bare sunt. Jeg håper jo fortsatt, men jeg kjemper med veldig gode spillere, og det er ikke verdens undergang, da er det bare å jobbe videre, fastslår Maja Jakobsen.

Ørlite håp

Mens Maja endte på tre scoringer mot Flint, banket Betina Riegelhuth inn åtte, og bidro sterkt til at det likevel ble seier, selv om Flint gikk fra 13-19 til 24-23.
- Jeg forventer ikke å bli tatt ut, men jeg har jo et ørlite håp. Jeg har fått beskjed om at jeg er med i diskusjonen, sier Riegelhuth, som i høst har vært på ukentlige samlinger på Olympiatoppen.
Hun fikk mye ros etter rekruttlandskampene mot svært god motstand.
- Det var veldig morsomt og lærerikt å møte så gode lag.
Veldig morsomt var det ikke mot bunnlaget Flint.
- Det virker nesten som vi uten å mene det slipper oss ned med trygg ledelse, sier Riegelhuth, som ble byttet ut, og inn igjen. Da reddet hjemmelagets keeper flere av skuddene hennes, før hun traff på to viktige til slutt.
- Det var kvaliteten på mine avslutninger som var for dårlig da jeg kom inn igjen, og at jeg var for utålmodig. Ikke noe annet. Det var bra vi klarte å sikre oss poengene.

Svele tok ikke ut

Storhamars assistenttrener Bent Svele er også TV2s håndballekspert. Da han tok ut sin VM-tropp i går kveld, var det uten Storhamar-spillere. Det vil si, han tok ut 15 spillere, men overlot til Thorir å velge mellom Stine Skogrand og Maja Jacobsen om den siste plassen som høyrekant.
Riegelhuth fikk ikke en plass.
Etterpå fikk Svele ros av Hergeirsson, men landslagssjefen ga ingen signaler om sitt uttak.
Det som teller til Jakobsens fordel, er at hun tidligere har vært en god lagspiller for Norge, som aldri klager over lite spilletid, og er en positivt innslag i troppen.
Om det holder til VM-plass får hun svar på i dag klokka 11.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.