Tidligere denne uka offentliggjorde Thorir Hergeirsson to håndballandslag uten Storhamar Maja Jakobsens navn.

Storhamars Betina Riegelhuth har fått plass i troppen som skal til Sør-Korea 30. mai til 15. juni, mens Kamilla Sundmoen var blant de resterende kandidatene som skal samles i Elverum og spille to landskamper mot Sverige 4.- til 7. juni.

At Maja Jakobsen ikke var med i noen av troppene, har altså sin naturlige forklaring.

Opereres i dag

- Jeg skal opereres i begge beina fredag (i dag), forteller Maja til HA-sporten.

- Jeg har slitt med akillesen, og det er ei senehinne som skal skrapes. Det er ikke noe stort inngrep, men det blir ikke snakk om å spille håndball i tre, fire uker, sier Storhamar-spilleren.

Maja forteller at hun har hatt problemer med beina i flere sesonger, men at det forverret seg betraktelig etter jul.

- Det skyldes belastning, og i siste del av sesongen har det vært veldig vondt, sier Maja.

- Jeg kan ikke trene håndball de neste tre, fire ukene etter inngrepet, men jeg kan sykle. For å få trent skikkelig sommer var det påkrevet med en operasjon, og det er viktig å være bra i beina når jeg skal satse skikkelig på en landslagsplass, sier Maja Jakobsen til HA-sporten.

Mens Maja Jakobsen må stå over denne runden med landslaget, er Betina Riegelhuth, Kamilla Sundmoen og Tonje Enkerud (junior) uttatt på ulike landslag.

Betina er uttatt i en tropp på 24 spillere som skal trene og spille kamper i Sør-Korea. Der har Thorir Hergeirsson også funnet plass til tidligere Storhamar-spiller Maren Gundersen.

Til Sør-Korea

Troppen består av følgende spillere: Alma Hasanic, Hanna Yttereng, Tine Stange, Stine Bredal Oftedal, Ida Alstad, Tonje Nøstvold, Karoline Dyhre Breivang, Marie Henriksen, Stine R. Skogrand, Silje Solberg, Pernille Wibe, Maren Gundersen, Linn Jørum Sulland, Katrine Lunde, Veronica Kristiansen, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Linn Gossè, Betina Riegelhuth. Nora Mørk Larvik, Camilla Herrem.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00