Dessverre for Maja Jakobsen kom formutløsningen for sent. 14. november tok Thorir Hergeirsson ut VM-troppen, og Maja var hyperaktuell for en plass helt til slutt, selv om hun absolutt ikke hadde vist seg fra sin beste side i seriespillet med Storhamar.
I går var hun tilbake. Det var tydelig helt fra start at Raufoss-jenta var sugen på å vise hva hun virkelig er god for, og hun gikk til slik vi bare har sett Maja når hun har vært på sitt aller beste.

Har jobbet mye på trening

- Vi glemmer VM nå, sier hun og innser at det toget har gått for flere dager siden.
Hun har ikke noe skikkelig godt svar på hvorfor det løsnet i nettopp denne kampen. Maja har naturligvis vært veldig gira på å sikre seg VM-plass, men vil ikke være med på at det er årsaken til at det har vært litt forknytt i innledningen av sesongen.
- Nei, det presset må jeg leve med om jeg skal spille på landslaget. Jeg tror heller det kan ha litt med hele laget å gjøre. Vi har ikke vært gode sammen før nå. Årsaken til det har jeg ikke noe godt svar på. Jeg har jobbet på hver eneste trening, og synes jeg har utviklet meg i hele høst, men har ikke fått det ut i kamp. Jeg har spilt mye på tvers, og har ikke gått direkte på mål. I dag var jeg mye modigere i spillet mitt, og i denne kampen var vi 80 prosent Storhamar igjen. Og vi har mer å gå på, lover kampens toppscoreren.

Også Betina med åtte

Betina lagde fem spillemål og tre fra sjumetersmerket, og et par av skuddene til den vikarierende kapteinen var så harde at landslagsmålvakt Sanna Solberg knapt rakk å registrere at ballen suste forbi henne og rett inn i vinkelen.
- Alle var interessert i å få til en god kamp, og det var deilig at vi fikk mer ut av oss igjen. Vi har hatt gode treninger, og derfor var det godt å få det fram i en kamp, mener Betina.
Det var Storhamars serierunde i går kveld. Før kampen kom nyheten om at Fredrikstad hadde slått Byåsen. Etter at Storhamar hadde banket Stabæk, fikk de beskjed om at Glassverket hadde slått Tertnes. At Storhamar nå ligger på sølvplassen, kan de også takke keeper Stine Lidén for.
- Det er inspirerende å stå mot landslagskeeper Sanna Solberg, sa Lidén som reddet 21 skudd.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00