HAMAR: Tyskland er blant favorittene i årets U20-EM i Ungarn, og landslagstrener Tom Morten Svendsen er klar på at tyskerne blir tøffe motstandere.

- Tyskland er et maskinlag som spiller og spiller, så vi må være taktisk kloke i dagens kamp, sier Svendsen til HA-sporten.
Det norske landslaget har en uttalt målsetting om å ta medalje, og det er store sjanser for å nå det nå som laget enten skal spille finale eller bronsefinale søndag.

To fra Storhamar
Storhamar har med to spillere i VM-troppen., Maja Jakobsen har vært inne hele tiden, mens nyervervelsen Line Marie Birkeland fikk plassen i 12. time på grunn av et forfall.

- For oss er jo dette mesterskapet utenfor den norske sesongen. Jentene har først hatt fire ukers ferie, så har de vært hjemme og trent ei uke før vi reiste til Ungarn, sier landslagstrener Svendsen. Han er veldig godt fornøyd med en sterk norsk laginnsats.

Slitt med det tekniske
Om Maja Jakobsens spill så langt sier han:

- Hun har vært litt opp og ned. Har spilt alle kampene, men har ikke vært helt i form. Hun har slitt litt med det håndballtekniske. Onsdag fikk hun en smell i kneet, men kjente ikke noe torsdag, sier Svendsen.
Norge slo regjerende mester Frankrike 27-25 i den siste innledende kampen onsdag, og da var Nora Mørk i en klasse for seg og scoret 11 mål.
For øvrig har Norge disse resultatene å vise til i de innledende kampene:

Norge-Slovenia 26-23, Norge-Østerrike 32-23, Norge-Ungarn 24-24

Maja Jakobsen scoret fem mål mot Østerrike og ett mot Ungarn, mens Line Marie Birkeland nettet to ganger mot Slovenia og en gang mot Østerrike.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00