Da Storhamar ble tvunget ned til førstedivisjon, ble suksess i NM sesongens store mål for jentene fra Hamar vest.

Onsdag brast drømmen om edelt metall da eliteserie-éner Glassverket ble for sterke og vant 27-22 hjemme i Drammenshallen.

Fornøyd tross tap

Selv om Storhamar røk ut av cupen, var det en godt fornøyd førstedivisjonstrener som snakket til jentene sine etter femmålstapet for Grundigligaens topplag.

- Jentene har sjelden sett en så blid trener etter et tap. Vi har fire målvaktsredninger før pause og ligger likevel kun tre mål bak. Da må vi ha gjort mye riktig, skryter Arne Senstad.

Tonje Enkerud, som med en rekke distanseskudd holdt liv i NM-drømmen da Storhamar slet med å spille ut Glassverket før hvilen, var fornøyd etter oppvisningen mot et av Norges beste håndballag.

- I dag traff jeg bra med ganske mye. Det var moro å spille en så god kamp mot et så godt lag. Slike kamper kunne jeg gjerne spilt hver helg, sier kvinnen som var Storhamars store spiller i Drammen.

Jevn førsteomgang

Etter en god Storhamar-åpning, der gjestene i Drammenshallen fikk både forsvars- og angrepsspill til å stemme, tok storfavoritt Glassverket kommandoen. En rekke offensive feil med påfølgende Glassverket-kontringer lot vertene snu 3-4 til 7-4, før Arne Senstad så seg nødt til å ta timeout.

Etter Senstads alvorsprat våknet de gule og blå ordentlig til liv igjen. Fire scoringer på rad, inkludert to Sundmoen-sjumetere, gjorde at lagene var like langt etter halvspilt førsteomgang.

Etter utlikningen til 8-8 stoppet det imidlertid igjen helt opp for gjestene, som stanget og stanget mot Glassverkets solide defensiv. Drammenserne tok igjen tak i kampen, og etter fire strake hjemmegoaler var hjemmelaget tilbake i en komfortabel ledelse.

Gultrøyene fra Hamar vest slet med å åpne Glassverkets forsvar i første omgangs sluttminutter, men scoringer ble det likevel. Tre nesten identiske landskudd på rappen fra Tonje Enkerud sørget for at Glassverket bare ledet 16-13 etter en underholdende førsteomgang.

Marerittminutter

Etter hvilen haglet ikke scoringene lenger i Drammenshallen. Maria Aarstad stengte Storhamar-buret, og da elleve minutter var gått, hadde kvartfinalemotstanderne bare scoret ett mål hver.

Scoringstørken var kun stillhet før stormen, for noen minutter senere sprakk Storhamar. De gulblå pådro seg to kjappe utvisninger, og det tunge undertallet ble skjebnesvanger. Glassverket hamret inn scoringer, og etter Storhamars marerittminutter hadde 18-16 blitt 21-16, og kampen var i realiteten avgjort.

Storhamar klarte aldri å komme noe nærmere, og Drammens-laget vant til slutt 27-22. Storhamar er ute av NM.

Tertnes slo samtidig Senstads eks-klubb Oppsal ut av cupen, mens Molde ble for sterke for Sola og avanserte. Larvik slo Vipers og gikk videre i NM allerede i går, og i morgen klokka 12 trekkes semifinalemotstanderne.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00