Da Storhamar ble tvunget ned til førstedivisjon, ble suksess i NM sesongens store mål for jentene fra Hamar vest.

Onsdag brast drømmen om edelt metall da eliteserie-éner Glassverket ble for sterke og vant 27-22 hjemme i Drammenshallen.

Fornøyd tross tap

Selv om Storhamar røk ut av cupen, var det en godt fornøyd førstedivisjonstrener som snakket til jentene sine etter femmålstapet for Grundigligaens topplag.

- Jentene har sjelden sett en så blid trener etter et tap. Vi har fire målvaktsredninger før pause og ligger likevel kun tre mål bak. Da må vi ha gjort mye riktig, skryter Arne Senstad.

Tonje Enkerud, som med en rekke distanseskudd holdt liv i NM-drømmen da Storhamar slet med å spille ut Glassverket før hvilen, var fornøyd etter oppvisningen mot et av Norges beste håndballag.

- I dag traff jeg bra med ganske mye. Det var moro å spille en så god kamp mot et så godt lag. Slike kamper kunne jeg gjerne spilt hver helg, sier kvinnen som var Storhamars store spiller i Drammen.

Jevn førsteomgang

Etter en god Storhamar-åpning, der gjestene i Drammenshallen fikk både forsvars- og angrepsspill til å stemme, tok storfavoritt Glassverket kommandoen. En rekke offensive feil med påfølgende Glassverket-kontringer lot vertene snu 3-4 til 7-4, før Arne Senstad så seg nødt til å ta timeout.

Etter Senstads alvorsprat våknet de gule og blå ordentlig til liv igjen. Fire scoringer på rad, inkludert to Sundmoen-sjumetere, gjorde at lagene var like langt etter halvspilt førsteomgang.

Etter utlikningen til 8-8 stoppet det imidlertid igjen helt opp for gjestene, som stanget og stanget mot Glassverkets solide defensiv. Drammenserne tok igjen tak i kampen, og etter fire strake hjemmegoaler var hjemmelaget tilbake i en komfortabel ledelse.

Gultrøyene fra Hamar vest slet med å åpne Glassverkets forsvar i første omgangs sluttminutter, men scoringer ble det likevel. Tre nesten identiske landskudd på rappen fra Tonje Enkerud sørget for at Glassverket bare ledet 16-13 etter en underholdende førsteomgang.

Marerittminutter

Etter hvilen haglet ikke scoringene lenger i Drammenshallen. Maria Aarstad stengte Storhamar-buret, og da elleve minutter var gått, hadde kvartfinalemotstanderne bare scoret ett mål hver.

Scoringstørken var kun stillhet før stormen, for noen minutter senere sprakk Storhamar. De gulblå pådro seg to kjappe utvisninger, og det tunge undertallet ble skjebnesvanger. Glassverket hamret inn scoringer, og etter Storhamars marerittminutter hadde 18-16 blitt 21-16, og kampen var i realiteten avgjort.

Storhamar klarte aldri å komme noe nærmere, og Drammens-laget vant til slutt 27-22. Storhamar er ute av NM.

Tertnes slo samtidig Senstads eks-klubb Oppsal ut av cupen, mens Molde ble for sterke for Sola og avanserte. Larvik slo Vipers og gikk videre i NM allerede i går, og i morgen klokka 12 trekkes semifinalemotstanderne.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.