HAMAR: Første hinder på Storhamars vei til Spektrum er Vipers Kristiansand - eller Våg som klubben het tidligere.

Storhamars cupinnsats har bedret seg ett hakk hver eneste sesong Arne Senstad har vært trener i klubben. Det året han tok håndballjentene fra 1. divisjon til eliteserien, tapte Storhamar for Bjørnar i cupens fjerde runde.
I 2007/08 gikk det strake veien til kvartfinalen, men da røk Storhamar for Levanger.
Forrige sesong kom Hamar-jentene seg gjennom kvartfinalen, men så var det slutt da Byåsen kom på besøk i semifinalen.

Bedre og bedre
- Det betyr at Storhamar gjør det bedre og bedre i cupen for hvert år det, Senstad.

- Ja, er det ikke slik det skal være, da? Så i år må vi gå hele veien. Nå er det snakk om finale, sier Storhamar-treneren.
Han synes å ha registrert at janteloven også eksisterer i håndballmiljøet. Etter at Storhamar flagget en målsetting om seriebronse, har Storhamar merket at det finnes folk som har kost seg over at laget har slitt i innledningen av seriespillet.
- Jeg synes målet vårt har vært edruelig etter tredje- og fjerdeplass i de to første sesongene i eliteserien. Da må vi tørre å gå for bronse, sier Senstad.

Gode i 3-2-1-forsvar
I cupen er målet å komme til finalen.

- Hvis en kan unngå å møte Larvik og Byåsen på veien dit, er det fullt mulig. Vi satser på å gå hele veien, fastslår treneren.
Det betyr at Vipers må slås i Kristiansand i kveld. Vipers het Våg da de slo ut Storhamar i semifinalen i sluttspillet i vår, og Senstad mener det er greit å ta med seg lærdommen fra den kampen.
- De er flinke til å spille et offensivt 3-2-1-forsvar. Spillerne er dyktige til å flytte beina og gode til å ødelegge motstanderens spill. Vi må spille klokt for å slå dem, men vi har vist at vi har klart det tidligere, sier Senstad og sikter til de to seriekampene forrige sesong. Da vant Storhamar 28-22 hjemme og 28-24 i Kristiansand.
Sesongen før vant også Storhamar begge seriekampene mot Våg: 34-25 hjemme og 20-15 på bortebane.

Byåsen-kampen
Storhamar spilte glimrende håndball i sesongoppkjøringen, men havnet nede i en bølgedal da seriespillet startet. Forrige tirsdag oppnådde de et sterkt uavgjortresultat borte mot Byåsen, men Arne Senstad vil ikke garantere at laget er over kneika av den grunn.

- Nei, jeg er ikke helt trygg på at alt er på plass. Det var flere ting i Byåsen-kampen som ikke var helt bra i forhold til det vi har gjort på vårt beste. Det er ikke bare å skru på en bryter. Vi får en ordentlig utfordring i kveld, mener Senstad foran en lang busstur tur/retur Hamar-Kristiansand.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00