HAMAR: Svele fikk opprinnelig to kampers karantene for det som disiplinærutvalget konkluderte med var «truende oppførsel mot en av kampens dommere i forbindelse med diskvalifikasjon».
Svele var uenig i dommen, men valgte ikke å anke saken, for å bli ferdig. Dommerne i kampen anket imidlertid straffen, og i går fikk Svele beskjed om at den var skjerpet til tre kamper.

Ulikt behandlet?

Storhamar-treneren er forundret over at straffen er skjerpet, og trekker fram en episode som skjedde i Prestrudhallen i september. Da vant hjemmelaget 28-27 over Nordstrand, men gjestene ble snytt for et soleklart straffekast i kampens siste sekunder.
Det fikk det til å renne over for en av Nordstrands lagledere. HA har fått bekreftet at bare en observant tidligere håndballdommer fra Hedmark, som tok turen fra tribunen og inn for å skjerme dommerne og laglederen, hindret fysisk kontakt mellom dommerne og den sinte laglederen etter kampslutt.
Laglederen ble senere irettesatt av forbundet på bakgrunn av en anmeldelse fra dommerne, og har beklaget sin oppførsel.

Subjektive følelser

- Jeg kan ikke se at det jeg har gjort er så ille at jeg skal få tre kamper, mens det han gjorde bare skal få en irettesettelse. Jeg var aldri nær dommeren og kunne aldri gått til fysisk kontakt. Jeg sa hva jeg mente om dømmingen. I denne saken, kontra den andre saken, blir det dommerens subjektive følelse som blir lagt til grunn, sier Svele, som etterpå har beklaget at dommerne følte situasjonen som ubehagelig.

Bekrefter dommerens utsagn

Norges Håndballforbunds dommeransvarlig, Ove Olsen, bekrefter at laglederen fra Nordstrand fikk en irettesettelse, men avviser at det står i dommerrapporten fra den kampen at laglederen var i ferd med å bli fysisk nærgående.
I Svele-saken understreker Olsen at avgjørelsen er gjort etter innhenting av rapport fra flere parter, ikke bare dommerne. Etter disiplinærutvalgets mening bekreftet de øvrige uttalelsene dommerens utsagn om Sveles atferd.
Håndballforbundet kan ifølge sine frister om å gjøre appellutvalgets avgjørelse kjent, ikke uttale seg om Svele-saken før i ettermiddag, men Olsen viser til at Svele aksepterte disiplinærutvalgets ordlyd om truende oppførsel da han ikke anket saken videre.

Ferdig med saken

Svele aksepterte den første dommen fra disiplinærutvalget for å bli ferdig med saken raskest mulig. Han sto over en kamp allerede den andre sluttspillkvartfinalen mot Byåsen i april, og har nå to kamper igjen å stå over.
- For ikke å få mer rør, aksepterte jeg dommen og fikk beskjed om at den var rettskraftig. I ettertid fikk jeg beskjed om at det var feil, og at saken var anket. For ikke å få mer karantene ønsker jeg ikke å si så mye mer om dette nå, annet enn at jeg fortsatt er uenig. Men sånn er det bare, avgjørelsen er endelig, og kan ikke ankes, sier Svele.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.