Jeg har ikke registrert en eneste reaksjon i sosiale medier om at Alfred Örn Finnsson sluttet som trener for håndballjentene i Storhamar. Du finner heller ikke noe om det på klubbens hjemmeside.

Tar vi med at det på siste hjemmekamp mot Tertnes bare var 341 tilskuere, så tror jeg klubben skal se litt lengre enn hvem som skal ta over som ny hovedtrener i Storhamar.

Når noe lignende har skjedd i HamKam og Dragons, har det kokt blant supportere, spillere og sponsorer. I Prestrudhallen klappes det fortsatt høflig når jentene ligger under med ti mål mot Tertnes.

Det nærmeste vi kommer engasjement der er når Viggo Sundmoen (far til Kamilla), Ole Erik Hulleberg (klubbleder) og Øystein Holtet (sponsor) tråkker til med klapp og rop.Ellers er det ganske stille.

Pytlick

Det virker heller ikke som det bekymrer veldig mange at klubben nå - mot alle spådommer - må kjempe for å overleve. Til tross for at Storhamar har to EM-spillere i førstesekseren og flere andre spillere som hver for seg holder et godt norsk nivå.

Publikum klapper like fullt høflig. Kanskje tenker de at jentene gjør så godt de kan.

Jeg håpet klubben kunne samle seg rundt Alfred Örn Finnsson og sammen med han kjempe seg gjennom problemene. Det kunne gitt en gevinst på lang sikt.Når det ikke ble slik, er det et steg i riktig retning at klubben i hvert fall tenker stort nok til at navn som Jan Pytlick og Geir Oustorp kom på bordet som mulige trenerkandidater. Oustorp hørtes hakket mer sannsynlig ut siden han sitter i en assistenttrenerrolle i Glassverket, men klubbledelsen skal ha ros for at de kontaktet Pytlicks agent også, selv om de må gå for en enklere løsning.

Jeg likte Linn-Marie Birkelands reaksjon etter tapet mot Tertnes. Hun strigråt da hun trakk trøya over hodet, og det så vondt ut, men det vitner om en spiller som holder på med noe som betyr mye for henne.

Må fylle ny hall

Et av problemene til Storhamar, er at det er for få i og rundt klubben som viser de samme følelsene og engasjementet.

Det er et dårlig signal den likegyldigheten som viser seg nå i det som burde oppleves som krisesituasjon for alle som er glad i topphåndball for kvinner i Hamar.

En ny håndballhall er i ferd med å ta form ved siden av Hamar OL-Amfi. Kanskje er det på tide at håndballen benytter muligheten til å lære av grepene Dragons har gjort. De vil ikke kunne skape akkurat det samme engasjementet som hockeyen, men de trenger definitivt at flere bryr seg når en ny hall skal fylles.

Det er også en oppgave som må tas på alvor når den endelig kommer på plass.

Les også
SPORT

Se intervju på HATV!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.