HAMAR: Storhamar er allerede godt i gang med å snu det negative resultatet de måtte legge fram i 2007.

Så langt har klubben klart å skaffe om lag 800.000 kroner i ekstra midler i form av støtte fra næringslivet og ettergivelse av gjeld.
Men i stedet for satse disse pengene på kostbart E-cupspill, føler klubben at de må vise ansvar, og bruke pengene på å komme raskere i økonomisk balanse og sikre den normale driften både for elitesatsingen og yngres avdeling..

Jobber til fristen
Fristen for å takke ja til E-cup går ut onsdag klokka 15.00. Dersom det ikke kommer ytterligere midler inn som ikke allerede er i klubbens budsjett, kommer Storhamar til å takke nei til spill i EHF-cupen.

- Vi jobber intenst med å finne løsninger, men uten noen ekstraordinær bistand, kan vi ikke påta oss de kostnadene E-cupspill vil medføre, sier sportslig leder Bertil Pålsrud.
Han har informert trener Arne Senstad, og begge er naturlig nok skuffet på vegne av laget, dersom det ikke går i orden.
- Vi kommer til å jobbe tett helt fram til deadline i et håp om å få det til.

- Varsko til forbundet
Pålsrud håper et nei ikke får noen konsekvenser for spillerne som allerede har kommet kommet til klubben.

- Jeg velger å tro at de ikke kom hit bare for å spille E-cup, men for å utvikle seg og bidra til å gjøre Storhamar til et bedre lag.
Pålsrud mener de norske klubbene nå må ta en dialog med Norges Håndballforbund, og vet at det ikke bare er Storhamar sterkt vurderer å si nei.

- Dette bør være et varsko til forbundet om at det ikke er nok stimulering til de lagene som skal representere Norge i Europa. Vi har kort fartstid, men vi synes det er en merkelig ordning, og at ikke flere har tatt opp denne saken tidligere
Store tall
Håndballgruppa har vært i kontakt med flere klubber med erfaring fra internasjonalt spill, og budsjetter med at de må ha en garanti på om lag 150.000 kroner pr. runde.

Det spilles tre runder med hjemme- og borte kamper før nyttår, og om Storhamar må spille alle gir det en utgift på 450.000 kroner i 2008 det er vanskelig å hente inn gjennom inntekter.
- Det avhenger selvfølgelig også av hvor man skal spille, og hvilke inntekter det er mulig å skaffe til disse kampene, men vi må regne slike summer. Da Byåsen var i Romania kom det på 210.000 kroner, mens det naturlig nok er billigere å møte et dansk lag, forklarer daglig leder Svein-Erik Edvartsen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00