HAMAR: Da Norges Håndballforbunds styre bestemte å sette Storhamar under skjerpet overvåking, sa de likevel ja til at klubben kan delta i europacupen dersom klubben finner det forsvarlig.

Daglig leder i Storhamar Håndball, Svein-Erik Edvartsen, bekrefter at han skal legge fram en redegjørelse til styremøtet i klubben 10. juni.

Finale for pluss?
- Jeg har fått i oppgave å se på om det er forsvarlig at vi stiller i europacupen, og hvor mye en slik deltakelse kan komme til å koste. Jeg skal høre litt med flere norske klubber om hvilke erfaringer de har, forklarer Edvartsen.

Han har blant annet vært i kontakt med Larvik HK allerede, og erfaringene der er ikke positive for Storhamar.
- De regnet med at de så vidt kom til å gå i overskudd da de kom til finalen, og det er jo ganske tøft sportslig, sier Edvartsen.

Fortjener spill
Trener Arne Senstad håper klubben får til spill i E-cupen.

- Disse jentene fortjener å få spille i Europa. Selv om det sportslige nivået kanskje ikke står i stil med utgiftene i de første rundene, er det et viktig steg videre på den sportslige stigningen i forhold til å utvikle seg. Det blir en ordentlig nedtur dersom vi ikke får vært med, innrømmer Senstad, som i går kveld hadde sin første trening foran den kommende sesongen.
- Jeg tok en telefon til jentene søndag, og informerte litt om dette. Jeg har jo ikke visst hvordan situasjonen har vært, og hadde nok litt dårlig smak i munnen i forhold til mange av de nye spillerne jeg har fått hit, men de har vært overraskende positive og innstilt på å gjøre en like god jobb.

Reddet lisensen
Elverum håndball skal også gjøre en vurdering om de kan være med i europacupen.

Leder Kjell Kulvedrøsten jobber for å få det til.
- Det er opp til styret å beslutte om det blir noe av, men min oppfatning er at når vi først har kommet dit, bør vi også gjøre alt for å få det til. Men vi må dokumentere overfor håndballforbundet at vi kan finansiere deltakelsen.

Elverum Håndball startet den økonomiske snuoperasjonen allerede under sesongen i vinter.

Det var trolig viktig med tanke på i det hele tatt å få lisens denne sesongen. Elitesatsingen for herrer endte med en million kroner i minus i 2007, mye takket være at islandske Hannes Jon Jonsson ble hentet inn som redningsmann.

En million i minus
Totalt ble den negative egenkapitalen på ca. 700.000 kroner. Forbundet godtar ikke mer enn en million i minus.

- Det var vel en risiko for ikke å få lisens, men det forrige styret startet en jobb med å snu situasjonen, samtidig som sponsorene, banken og kommunen alle bidro i mars. Fokus fra klubbens side er at vi må være ansvarlige, og rette opp dette, men vi trenger nok tre-fire år for å komme i balanse igjen. Det er viktig med tanke på det grunnlaget klubben har bygget opp de siste årene, tror Kjell Kulvedrøsten, som ikke tror det blir aktuelt å anke saken.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00