HAMAR: Det begynner å flaske seg for Storhamars eliteserielag i håndball. Nylig skrev Daria Boltromiuk under, og nå gjenstår bare Betina Riegelhuth av dem som klubben skal ha med videre fra forrige sesongs A-stall.


Er optimistisk


- Vi er i prat med Betina, og regner med at avtalen går i boks ganske snart. Planen er at Betina og sportslig leder Atle Bronkebakken skal sluttføre det hele når han kommer hjem fra ferie, sier Storhamars håndballeder Ole Erik Hulleberg.
- Da har vi de utespillerne vi trenger i troppen, sier trener Arne Senstad, som i tillegg gjerne skulle ha hatt en rutinert målvakt sammen med de unge Stine Lidén og Sara Haugli.
- Vi har fått lovnader fra næringslivet som stiller opp hvis vi finner den rette. Men om vi gjør det, vet jeg ikke, forteller Senstad.
- Det er greit med keeper hvis vi får til ekstern finansiering, fastslår Ole Erik Hulleberg.


Lisenskravet


- Det er flere grunner til at vi er avhengig av folk utenfra. Punkt en er vår egen økonomi. Det andre punktet er lisenskravene fra håndballforbundet, sier Hulleberg.
I den økonomiske situasjonen Storhamar er i, har de ikke lov til å hente inn nye spillere på lønningslista. Derfor skriver Storhamar amatørkontrakt med de nye spillerne, som lønnes av eksterne samarbeidspartnere.
Det gjelder også de andre nye spillerne klubben har sikret seg; Gina Lorentsen og Karoline Fredriksen - og det vil gjelde Nina Arnfinssdottir og Betina Riegelhuth. Betina inngikk en slik avtale da hun kom til Storhamar foran 2008/09-sesongen.
- Hvem er det som lønner disse spillerne, Hulleberg?
- De nye dekkes av eksterne sponsorer. Vi får en nedgang i sponsorinntekter, men også mindre lønnsutbetalinger. I bunnlinja blir summen den samme for oss, sier Storhamar-lederen.


Optimistisk Senstad


Arne Senstad synes han har et spennende Storhamar-lag, og han ser også fram til å få med Izabela Duda når hun igjen blir kampklar etter fødsel.
- De nye spillerne er spennende. Den nye keiva - Karoline Fredriksen - tror jeg vi skal lage en bra spiller av. Hun er en type som kompletterer laget vårt. I tillegg kan Nina Arnfinnsdottir være forsvarsspilleren vi søker. Vi har ikke skrevet med Nina ennå, men med henne på plass får vi mer trøkk i forsvarsspillet vårt enn vi har hatt. Vi vil fortsatt ha en liten stall, men det er vi vant til. Jeg er optimist, og er glad vi fikk muligheten til å fortsette, selv om det ble fire poeng i trekk.
Løfte det enda et hakk
- Det er naturligvis litt surt at vi på den måten er satt litt tilbake i forhold til å ta opp kampen med Byåsen. Det blir tøft å kare til seg en bronse, men vi får bruke det kommende året til å løfte laget enda et hakk. Samtidig er det viktig å få alt rundt laget på plass for å komme videre. Det er viktig nå som vi har møtt så mye positivitet, sier Arne Senstad til HA-sporten.


Ingen treningsleir


Ifølge Senstad har ikke Storhamar råd til å dra på treningsleir i oppkjøringsfasen, men de skal lage et alternativt 62 grader nord-opplegg i uke 30. I tillegg står Skjærgårdslekene og Vestfjorden Cup på programmet i oppkjøringsfasen. Det er også snakk om treningskamper mot Jotun og Oppsal i august, og 25. august spiller Storhamar 2. runde i cupen borte mot Ull./Kisa.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00