HAMAR: Mens Frank og Heidi Løke er nøkkelspillere på hvert sitt landslag, er lillesøster Lise (25) i ferd med å bli en veldig brikke for Storhamars eliteserielag. Både i angrep og forsvar.

Lørdag var hun banens ener i 4. rundekampen mot Mios Biganos i cupvinnercupen. Da det så som mørkest ut for Storhamar, tok 11-målsscoreren ballen i egne hender og kontret inn mål etter mål. Med sine 11 mål totalt - og fem fulltreffere da Storhamar snudde 25-26 til 35-31 - var hun giganten i Storhamars snuoperasjon.

Fire mål å gå på
Storhamar var oppe i en sjumålsledelse (22-15) i 2. omgang før hele laget falt mange hakk i sine prestasjoner. Plutselig var det gjestene som ledet 26-25, og etter snaue 18 minutters spill tok Arne Senstad timeout, og gjorde det klart for spillerne at det måtte helt andre takter til for å dra seieren i land.

Jentene svarte på tiltale.

Først utlignet Inger Senstad, og så startet Lise Løkes oppvisning. Hun gjorde 27-26, 28-28, 29-27 og 30-27. Anja Edin knallet inn 31-28 før Løke var frampå igjen med 30-28. De tre siste scoret Betina Riegelhuth, som endelig fikk fininnstilt kanonen etter å ha bommet mye tidligere i kampen.
God i forsvar og angrep
Men dette var først og fremst Lise Løkes kamp. Hun var god i angrep, og hun var solid i forsvar. Var utvilsomt Storhamars matchvinner der hun kontret inn mål etter mål i siste del av kampen.

- Jeg bare løp jeg. De var trege hjem, og vi burde ha utnyttet det mye bedre, mener Lise.
- Det er flere store spillere på Mios Biganos. De er ofte gode i starten, men blir gjerne tyngre utover i kampen, sier hun.
Lise er klar på at forsvarsspillet denne gangen ikke satt like godt som mot Nordstrand. Hun er spesielt skuffet over at Mios Biganos scoret så mange fra strek. Det ble faktisk hele åtte mål derfra i 1. omgang.
- Det må vi gjøre noe med, sier Løke, og legger til:
- Inne i garderoben satt vi alle og virket skuffet etter kampen. Men vi vant jo! Samtidig vet vi at vi kan bedre. Men det var sterkt av oss å komme så bra tilbake da de ledet 26-25.

Mer tempo framover
- Hva er resepten for å sikre kvartfinalen i returoppgjøret?

- Bedre forsvar og mer tempo framover. Greier vi det, så er vi der. Vi må bare huske på at det bare er en håndballkamp vi skal spille i Frankrike også, sier 25-åringen.
Lise er lillesøster i håndballfamilien Løke. Broren Frank er kraftfull avslutter fra strek på Norges herrelandslag, og søster Heidi er sterk som strekspiller på kvinnelandslaget.
Lillesøster Lise har aldri vært bedre som håndballspiller enn hun er nå, og hun har bare blitt bedre og bedre i Storhamar.
- Jeg synes jeg har utviklet meg bra, men så har jeg gode lagvenninner også, skryter Lise.

Landslagsambisjoner?
- Har du landslagsambisjoner?

- Ja, hva skal jeg si... Jeg har lyst til å være god på klubblaget, så får alt annet være bonus. Det er tøft å konkurrere med de andre strekspillerne. Heidi er god, men det hadde vært gøy å konkurrere med henne, smiler Lise.
Akkurat det å konkurrere med søsknene har vært hverdagskost hjemme i en søskenflokk på sju hjemme hos familien Løke. Og litt mer intern slåssing er bare av det gode.
- Vi liker å kjempe og slåss hele gjengen, har Lise sagt til HA-sporten tidligere. Og med et stort smil forklarte hun hvorfor hele fire av sju Løken-søsken er blitt strekspillere i håndball:
- Det sies om oss at da mamma satte maten på bordet, var det full slåsskamp mellom oss sju. Da var det om å gjøre å komme først til matfatet…
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00