HAMAR: Storhamar Håndball kjørte i gang sesongen med et kickoff i Prestrudhallen i går kveld, og det var en glad Storhamar-leder som kunne fortelle om den økonomiske situasjonen klubben nå er i.
- Dette er virkelig en helt annen situasjon enn da vi satt her for fire måneder siden. Med et årsregnskap for 2009 som viste 2,6 millioner kroner i underskudd lurte vi på om Storhamar Håndball ville eksistere dagen etter, fortalte Ole Erik Hulleberg til de frammøtte.

Kjempejobb
- Vår representant i håndballforbundet anbefalte oss å sette pistolen til hodet, men vi sa nei og bestemte oss i stedet for å gå til forbundet i håp om å overleve. Noen sponsorer rykket til og ga oss cirka en million kroner, og så er det gjort en kjempejobb av markedsutvalget - og hele klubben, sier Hulleberg.
Storhamar har fått inn 4.6- av de 4,9 millionene det er budsjettert med på inntektssiden, men Hulleberg er optimist med tanke på å skaffe det resterende beløpet også.

Forbundets krav
Norges Håndballforbund ga Storhamars eliteserielag et trekk på fire poeng, og klubben ble underlagt skjerpet overvåking. Nye spillere måtte finansieres av eksterne samarbeidspartnere, og Storhamar må vise et regnskap i pluss pr. 31. august for å få lisens til å spille i årets eliteserie, som starter søndag.

Pene tall
- Og det skal forbundet få, fastslår styrelederen, og henter fram tall fra årets drift:
I første halvår gikk driften med 923.000 kroner i pluss. Da vi kom til juli, var tallet 727.000 kroner, og pr. 31. august håper Hulleberg at årsregnskapet så langt skal vise et overskudd på rundt 500.000 kroner.
- Hvordan har dere greid dette?
- Vi har løftet inntektene og vært forferdelig knipne og ikke brukt en krone før vi må. Vi har reforhandlet lønn, og nå er vi faktisk 430.000 kroner under budsjettet på driftsutgifter. Og det til tross for at budsjettet vårt er langt lavere enn fjorårets tall fra regnskapet.

- Nå har vi kontroll
Hulleberg fastslår at Storhamar Håndball nå har økonomisk kontroll, og at de hver eneste måned får oversikt over regnskapet.
- Og kontrollen skal vi aldri mer slippe. Nå skal vi stabilisere økonomien, og heretter har vi som mål å gå 200.000-300.000 kroner i pluss hvert år, sier Hulleberg.

Betale lån på 2,3 mill.
Storhamar Håndball sitter igjen med et lån på 2,3 millioner kroner som de skal begynne å nedbetale i 2012.
- Det betyr at vi må ut med mellom 200.000 og 250.000 kroner ekstra hvert år, og det må vi sørge for å kunne betale med god margin. Målet for 2011 er i hvert fall å gå med 400.000 kroner i pluss.

Er med ti år til
- Hvor lenge har du tenkt å være med på dette selv?
- Nå har jeg en sønn på 11 som har begynt å spille håndball. Og skal jeg være med han videre, så blir det vel ti år til da. Jeg synes håndball er fryktelig moro. det er på ledersiden jeg kan bidra, og det trives jeg med, sier Hulleberg.
Han og det øvrige styret er også opptatt av å organisere klubben videre, og nå skal håndballgruppa ansette en markedsansvarlig.
- Vi håper på å finne en selvgående person full av lyst - og med et godt nettverk ...
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00