Storhamars nykommer - og lagets eldste jente - fikk presentert seg allerede i lagets første treningskamp. Fra sin kantposisjon scoret hun tre mål, og fikk vist fram noe av sitt varierte avslutningsrepertoar.

overrasket over nivået

- Jeg er positivt overrasket over kvalitetene i laget vårt, og ikke minst veldig glad for at jeg blir spilt opp ute på høyrekanten, smiler 30-åringen, som ikke er helt komfortabel med det norske språket riktig ennå.

Men ute på banen snakker hun et språk alle forstår: godt tempo, god til å skaffe seg gunstige vinkler for avslutninger og uforutsigbare avslutningsvarianter.

- 80 prosent av avslutningene mine bør sitte i mål, slår Lise fast.

Breiere og bedre

Storhamar-trener Alfred Örn Finnsson likte det han fikk se av sin danske nykommer.

- Lise kommer til å bli viktig for oss, slår treneren tydelig fast.

Like viktig kan også den nye målvakten Maria Jektvik Årstad (20) bli for jentene fra Hamar vest.

Mot Oppsal var Stine Lidén svært menneskelig aller bakerst, men da tok Årstad over med svært solid spill mellom stengene.

Da stakk også hjemmelaget fra i målprotokollen en gang for alle. Med fem-seks måls forsprang var Storhamar gjennomgående bedre enn det antatte topplaget Oppsal, ikke minst fordi Storhamar har en langt breiere og noe bedre stall enn forrige sesong.

Senstad-ros

Oslo-laget kom til Hamar uten to av sine største stjerner: Amanda Kurtovic og Frida Nåmo Rønning (årets nykommer i Postenligaen forrige sesong).

- De stemmer at vi hadde noen borte, men det forklarer ikke resultatet. Storhamar var bedre enn oss, sier Arne Senstad som var tilbake på sin gamle hjemmearena.

Hovden og ENKERUD BEST

Hos hjemmelaget var Tonje Enkerud og Martine Hovden svært kvikke og sterke offensivt.

- Det er ikke lenge siden Tonje spilte VM i Kroatia og det var lett å se at hun hadde et høyt tempo i kroppen, roser Alfred Örn Finnson.

Kampen mot Oppsal gikk over 3x30 minuttere, hvor de yngste fikk sjansen den siste omgangen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.