Hvis Stabæk slår Fredrikstad, må Storhamar ta minst ett poeng for å beholde 4. plassen, mens Levanger må vinne for sikre seg kvalik til fortsatt spill på øverste nivå. Det er duket for et nervedrama i sesongens siste kamp.
- Spør hvem som helst av jentene, og seiersviljen vil gnistre i øynene til samtlige, slår kapteinsvikaren Birkeland fast.

Alltid trøbbel

Det Limma også vet er at gjestene fra Nord-Trøndelag har for vane å skape vansker for jentene fra Hamar vest.
Statistikken er nådeløs: På de seks siste seriemøtene i Prestrudhallen har Storhamar kun vunnet en, spilt uavgjort en gang og tapt fire kamper.
- Det stemmer at vi ofte sliter mot nettopp Levanger, men det skal egentlig ikke være noen grunn til det. Søndag er det på tide å ta livet av det spøkelset, slik vi har gjort i bortemøtene med Vipers fra Kristiansand, smiler Birkeland.

Paragrafhjelp

Levanger var helt sikre på at de rykket ned etter poengdeling mot Stabæk i midtuka. Men en paragraf i forbundets regelverk ga trønderne håp.
Fredrikstad brukte en ikke-spilleberettiget spiller mot Larvik tidligere denne sesongen. Forbundet ga poengene til Larvik, bøtela Fredrikstad og satte kampresultatet til 0-0.
Og dermed kom paragraf 19-1.6.5 som ei livbøye til Levanger: «Lag som har tapt 0-0 rangeres alltid lavere enn alle andre lag med samme antall poeng, uansett målforskjell».
Med seier i Prestrudhallen vil Levanger slutte på 14 poeng, det samme som Fredrikstad om Østfold-jentene taper sitt bortemøte mot Stabæk. Da får Levanger kvalikplassen og Fredrikstad rykker rett ned.
- Det er perfekt at begge lag har noe å spille for i den siste runden, mener Linn-Marie.
Kantspilleren er i ferd med å avslutte sin beste sesong i Storhamar-trøya, og har allerede undertegnet ny kontrakt med klubben.

Tatt noen steg

- Jeg har veldig tro på det som skjer i Storhamar, og personlig synes jeg sesongen har vært bra for min del. Jeg har utviklet skuddteknikken min fra kant, har scoret flere mål enn tidligere og blitt jevnt over litt bedre, sier Birkeland.
- Vi håpet lenge på en medalje, men nå er det kun fjerdeplassen som betyr noe, sier Linn-Marie.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00