• KLAR: Landslagssjef Thorir Hergeirsson ønsker at Betina Riegelhuth skal bli enda råere på det som er hennes spisskompetanse.FOTO: NTB scanpix
  • SØSTRE: Betina og søsteren Linn-Kristin Riegelhuth Koren under EM i 2014.

Mandag offentliggjorde landslagssjefen troppen til Golden League-turneringen i starten av oktober. Nok en gang uten at Storhamar-spiller Betina Riegelhuth var med i troppen.

– Det er flere grunner til at hun ikke er med. Hovedgrunnen er stor konkurranse om plassene, forteller Hergeirsson.

Fortsatt EM-aktuell

Selv om 29-åringen, som heller ikke fikk plass i OL-troppen i sommer, er med denne gangen heller, er ikke døra lukket for en eventuell plass i EM-troppen.

– Hun konkurrerer fortsatt om en plass i en EM-tropp. Hun har fått arbeidsoppgaver av oss, og de handler veldig mye om å være rå på det som er spisskompetansen hennes. Det går også på at hun må score flere mål fra distanse, og hun må vise seg god i en midtforsvarsrolle over lengre tid, enten i en toer- eller treerformasjon, forklarer landslagssjefen til HA-sporten.

Riegelhuth erkjenner at det var litt skuffende å ikke bli tatt ut til Golden League.

– Man ønsker alltid å være med på samling, sånn er det. Jeg snakket med Thorir i forkant, og har fortsatt mulighet til å kjempe meg inn i en EM-tropp, så jeg skal fokusere på å være best mulig for Storhamar, og så håper jeg det holder, forteller hun målbevisst.

Hun ønsker ikke å snakke så mye om arbeidsoppgavene hun har fått fra landslagssjefen, men hun er enig i at hun må bruke spisskompetansen mer.

Vil kjempe for EM-plass

– Det er det som kan spille meg inn på landslaget. Det er den spisskompetansen som han snakker om. Og så er det å få ut mitt beste i kampene. Det er det jeg ønsker selv, å gjøre mitt beste for Storhamar, sier hun.

Hun er klar på at hun ikke kan tenke for mye på landslaget, mye på grunn av at hun da er redd for å miste fokus på å prestere for klubblaget.

– Hvis jeg bare fokuserer på landslaget, så glemmer jeg å være på Storhamar, og det er her jeg må prestere, sier hun.

I sommer ble hun vraket til OL, en avgjørelse hun ble meget skuffet over. 29-åringen har imidlertid bestemt seg for å bruke det til noe motiverende.

– Jeg er veldig klar for å kjempe videre om en EM-plass, sier hun.

I kveld gjester Storhamar Larvik, og kampstart er klokken 20.

Les også
NYHET Les Astrid Mjøen Holstads blogg.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.