Mens de norske håndballjentene i kveld spiller om OL-bronse i Future Arena i Rio, spiller Storhamar Vestfjorden Cup i den slitne Sætrehallen. Og når Heidi kryper under OL-dyna i deltakerlandsbyen, slenger lillesøster seg ned på en luftmadrass i et klasserom på Grytnes ungdomsskole.

– Det er faktisk en dobbeltmadrass, gliser Lise, som fortsatt drømmer om å kunne melde seg på i kampen om en landslagsplass.

Stolt over Heidi

– Jeg er utrolig stolt og imponert over Heidi. Hun får vanvittig mye juling av alle Norge møter, sier Lise som ser en del likheter i måten de begge løser oppgavene som linjespiller.

– Vi er ganske like når det gjelder skuddavvikling og fallteknikk. Men fysisk er nok Heidi en god bit foran meg, innrømmer Storhamar-spilleren som har klare tanker om hva som må til om hun skal få sin beste sesong.

– Jeg må holde meg skadefri, ligge på et stabilt høyt nivå og score på rundt 80 prosent av avslutningene mine, slår Løke fast.

Spent på nivået

Denne helga bruker Storhamar til å matche seg mot noen av landets eliteserielag.

– Vi spilte kvartfinale i cupen mot Glassverket i oktober i fjor (tap 22-27), men etter det har vi ikke møtt de beste lagene i Norge. Nå skal vi endelig gjøre det igjen, smiler veteranen.

Etter mange sesonger i norsk topphåndball, vet strekspilleren hva som venter laget, men hun er veldig nøktern når hun blir utfordret til å mene noe om kvaliteten på jentene fra Hamar vest.

– Vi er et veldig godt trent lag. Det er det ingen grunn til å diskutere. Denne helga vil forhåpentligvis gi oss den gode følelsen vi trenger foran comebacket vårt på øverste nivå, smiler Løke.

Tøff helg

Med fire kamper i helgen vil Storhamar og trener Arne Senstad få enda flere svar enn laget fikk under treningsleiren i Polen.

– Norske lag spiller mye hurtigere håndball enn de polske. Derfor er denne helga enda mer verdifull, mener Lise Løke.

Storhamar åpnet Vestfjorden Cup med å slå Rælingen 27-13 fredag kveld. 

Rælingen–Storhamar 13–27 (7-10).

Storhamars lag: Stine Liden og Maria Jektvik Aarstad (målvakter), Linn-Marie Birkeland 4, Tonje Enkerud 3, Kamilla Sundmoen 3 (2), Tina Engan 1, Hilde Egset 4, Elise Skinnehaugen 3, Lise Binger 2, Astrid Mjøen Holstad, Lise Løke 4, Ellen Marie Folkvord 2 og Kristin Høybakken 1.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.