HAMAR: - Dette er jeg egentlig ferdig med, men her kommer det inn en ny fyr, som er forholdsvis blank i håndballsammenheng, og setter fingeren på det folk ikke har sett, skjønt eller turt å ta opp siden jeg gjorde det, sier Frode Kyvåg til HA-sporten.

Storhamars daglig leder har gått hardt ut mot håndballens serieforening og Norges Håndballforbund om fordelingen av midlene i norsk håndball. Han mener norske eliteserieklubber må få helt andre rammebetingelser for å kunne overleve.

- Gode eksempler
- Edvartsens eksempler på forholdene er også veldig bra. Det er sånn det er, sier Kyvåg om Edvartsens utspill som ble gjengitt i HA onsdag - og som fortsatt ligger på HAs Storhamar-side på nettet.

- Edvartsen har sittet i norsk håndball i et kvarter og har skjønt mer på den tiden, enn andre gjør på 10 år. Hvis håndballen skal ha noen mulighet til å overleve, må rammeforholdene endres.
- Det Edvartsen tar opp, har jeg slåss for i 15 år. Nå er norsk klubbhåndball i fritt fall, men håndballforbundet ser det ikke. Edvartsen har et kjempepoeng, og jeg håper han ikke gir seg, men står på videre på skikkelig vis. Norsk topphåndball er nødt til å få bedre rammebetingelser. Ellers tror jeg det er et være eller ikke være for norsk klubbhåndball, sier en engasjert Frode Kyvåg, som har hatt et kjærlighetsforhold til håndballsporten i over 30 år.

Setter pris på støtten
Svein-Erik Edvartsen setter stor pris på støtten han får av en håndballpersonlighet som Frode Kyvåg, men det er flere som har kommet med positive håndballmeldinger.

- Ja, jeg opplever å få mye ros og støtte. Seks forskjellige klubber har sendt meg mail og støtter utspillet. I tillegg er jeg nesten daglig i kontakt med Drammen og Larvik, så jeg vet at de er enige også. Elverum er så langt den eneste klubben jeg har registrert som ikke er enig. Det er mulig de har bedre greie på dette enn alle andre jeg har fått tilbakemelding fra, sier Edvartsen, som torsdag morgen hadde over 30 tilbakemeldinger på mobiltelefonen.
- Men hvordan skal dere få bedre rammebetingelser?
- Påvirke serieforeningen til å lage en ny rammeavtale med håndballforbundet. Hvis et flertall av klubbene ønsker det, må jo serieforeningen kjøre fram det for klubbene sine, sier Edvartsen.
Det skal være et medlemsmøte i serieforeningen i slutten av november.
- Problemet mitt er at jeg er på tippeligasamling for dommere akkurat den helgen, men Storhamar stiller naturligvis med andre deltakere, sier Edvartsen.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.