HAMAR: Hans Kolstad har mange år bak seg som lokalpolitiker i Hamar. Han er ute av politikken, men har valgt å engasjere seg i håp om å hjelpe Storhamar Håndball ut av et økonomisk uføre. Søndag dro han i gang en kronerulling for Storhamar-jentene. Han har gått ut på Facebook og sendt e-post til næringsliv og til privatpersoner.
- Imponerende
- Storhamar-håndballen har gjort en kjempejobb gjennom flere år, og har i dag et av de beste lagene i kvinnenes eliteserie. Like imponerende er at U20-laget skal spille finale i Oslo Spektrum i romjula. De er av våre fremste ambassadører for jenteidrett og jenteaktivitet - og for prestasjoner på et høyt nivå, skriver Kolstad i sin E-post.

Videre heter det:
- Storhamar håndball har i noe tid hatt problemer med likviditeten, og klarer ikke å betale sine regninger ved forfall. Vil dubidra til at Storhamar håndball også kan skaffe seg et bedre økonomisk fundament for sin virksomhet, skriver Kolstad.

Over 200 på Facebook
Han håper både næringsliv og privatpersoner blir med på kronerullingen.

I går hadde det kommet 6.550 kroner inn på kontoen, men som initiativtakeren sier:
- Det er tidlig ennå. Men det er også over 200 personer som så langt har respondert på Facebook.
- Om noen skulle lure på min tilknytning til Storhamar og håndball kan jeg opplyse at det er ingen tilknytning, men jeg synes disse jentene - så vel på elitenivå som i aldersbestemte klasser - trenger oppmerksomhet og oppmuntring for sine flotte prestasjoner, sier Hans Kolstad, som oppfordrer alle som har muligheter til å bidra, gjør akkurat det.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00