HAMAR: Storhamar Håndball fikk i går betinget lisens under skjerpet overvåking, og må som nevnt vise fram et positivt driftsresultat 31. august.


- Må se på totalen


I tillegg til minuspoeng, og at E-cupen ryker, ligger det også inne et punkt som handler om inngåelse av kontrakter med nye og eksisterende spillere. Det gis det i utgangspunktet ikke anledning til i en slik situasjon, hvis det gir klubben økte kostnader.
- Jeg regner med at kontraktene vi har skrevet med spillere er gyldige. Hvis det er lik eller redusert lønn er alt i orden. Utfordringen er at vi har bakt godtgjørelser inn i lønn nå. Dermed vil naturlig nok bruttolønnen øke. Men jeg håper de ser på totalen og ikke spiller for spiller.


Har kuttet i spillerlønninger


Per Eirik Magnussen i håndballforbundet kommenterer saken slik:
- Dette blir en prosess sammen med klubben nå. Det er positivt med tanke på kontrakter at de har kuttet i spillerlønninger, sier Magnussen. Hulleberg & co. har kuttet 340.000 kroner på spillerlønninger. Det totale budsjettet på spillerlønninger er nå på tre millioner kroner.
Han håper det er et bra argument når de skal diskutere saken.
- Det er helt klart et argument vi skal bruke. Vi har gått ned på lønninger.


I dialog med håndballregionen


Nå skal Hulleberg & co. i dialog med nærmeste håndballkontor.
- Vi skal bruke Region Innlandet som samtalepartner for å finne ut av dette. Det ble vi enige med håndballforbundet om. Hvis det er ting vi ønsker å søke råd om, går utfordringen inn til håndballforbundet. Jeg håper vi får en konstruktiv dialog. Vi vil helst bruke mest tid på å få inn penger.
1,6 millioner lavere
Storhamar Håndball har gjort en kjempejobb i forkant av helgas forbundsstyremøte. Det har handlet mye om å kutte kostnader. I budsjettet er driftskostnadene 1,6 millioner kroner lavere enn fjorårets regnskap.
Og det må kuttes videre.
- Vi har noen kostnader fra i fjor som er ført på dette året. Det skyldes forsinkelse i forhold til utbetalingen fra kommunen. Dette øker kostnadsbudsjettet, sier Ole Erik Hulleberg, og fortsetter:
- Vi må også ut og selge. Slik det er nå mangler vi 800.000 kroner. Vi må gå på eksisterende og nye samarbeidspartnere, sier Storhamar-lederen, og konkluderer
- Det viktigste for oss er uansett å ha et positivt driftsresultat 31. august. Det skal vi klare.
Fire minuspoeng
Ole Erik Hulleberg & co. regnet med at de måtte starte kommende sesong med minuspoeng.
Det ble minus fire.
- Vi var klare over at det ville bli minuspoeng. Ambisjonene bør likevel være å klare tredjeplassen kommende sesong, sier Hulleberg.
Som nevnt får ikke klubben delta i E-cupen.
- Hvis de ikke hadde gjort det, ville vi nok sagt nei sjøl.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00