Etter sju tap og en uavgjort, greide Storhamar endelig å slå Byåsen 23. mars i fjor. I kveld jakter de på nok en topoenger mot et lag med fire verdensmestere.
Hamar
- Den første seieren i Trondheim var vendepunktet. Det var utrolig tilfredsstillende etter at vi hadde vært nære så flere ganger. Det var viktig å få knekt koden. Det gjør noe med en mentalt, sier Storhamar-trener Arne Senstad.
Ser vi på resultatene, har Storhamar stadig nærmet seg de to norske enerne, Larvik og Byåsen de siste sesongene.
Storhamar fikk smaken på Byåsen etter 32-32 i Trondheim i september i 2009. Var nær ved flere ganger før koden ble knekt, og i ettertid er det blitt enda en seier til Kamilla Sundmoen & Co.
Aldri vært så nær
Selv om Arne Senstad anser søndagens kamp mot Larvik som den beste Storhamar har gjort mot et norsk lag, er han forsiktig når HA-sporten spør om Hamar-laget har nærmet seg de to beste.
- Jeg er litt usikker på om vi kan dra den slutningen nå. I enkeltkamper har vi vist at vi er tett oppunder, og vi har aldri vært så nær Larvik resultatmessig som nå. Men ser vi på sluttstillingen, har vi ikke vært bra nok. Jeg er ikke redd for å møte noen av dem når vi kan holde toppnivå i 60 minutter, men vi har en smal tropp med færre spillere, og det sliter vi med i både trening og kamp. Utgangspunktene er helt ulike. Larvik og Byåsen har helt andre forutsetninger enn oss.
- Veldig åpen kamp
- Slår dere Byåsen i kveld?
- Jeg klarer ikke å si ja, ler Senstad. - Vi vet at det svinger, men vi gleder oss til kveldens hjemmekamp. Vi møter et godt lag som er blitt forsterket med Tonje Nøstvold og Therese Pedersen siden i fjor, sier Storhamar-treneren.
Han liker best å komme til kamp der motstanderen har favorittpresset, men ettmålstapet for Larvik søndag er neppe noen dårlig motivasjonsfaktor for Byåsen.
- Vi må få til mye av det samme som mot Larvik for å slå Byåsen - og spille med hodet hele veien. Av og til spiller vi med så mye trøkk og tempo at det ender med tekniske feil, men de må vi holde nede i kveld. Også må vi opp med et minst like aggressivt og tøft forsvarsspill. Stine Lidén må følge opp bra, og i Larvik var keeperduellen ganske lik. Det må den være i kveld også. Jeg tror det blir en veldig åpen kamp. sier Senstad.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00