HAMAR: Skulle Storhamar ha noen som helst sjanse til å kvalifisere seg til semifinalen, måtte de overgå seg selv.

Det gjorde de.

To store stjerner
Maja Jacobsen og Linn-Marie Birkeland ble de store heltene i gårsdagens semifinale mot Nordstrand. Av de 32 målene Storhamar scoret, gjorde de halvparten av dem. Det sier det meste. De spilte på hele sitt register, og det sier ikke så lite.

Vi spurte to smørblide jenter etter kampen om de hadde trodd på et slikt resultat.
- Ikke i det hele tatt. Vi må huske på at Nordstrand har hele seks landslagsspillere i troppen. Skulle vi vinne, så måtte samtlige jenter overgå seg selv, og det gjorde vi, sa de nesten i kor.

Mange gode spillere
Selv om det var Maja Jakobsen og Linn-Marie Birkeland som var de klart beste spillerne, var det hele laget som vant. Ikke en spiller spilte dårlig. Klarer de å dra lasset sammen mot Byåsen, kan det bli finalespill.
Meget høyt tempo
Kampen startet i et forrykende tempo. Vi trodde det ikke skulle holde i mer enn i noen minutter. Så feil kan en ta. Samtlige 60 minutter holdt Storhamar-jentene tempoet oppe.

Vi spurte trenerteamet Reidar Møistad og A-lagstrener Arne Senstad hva de mente om kampen.
- De spilte alle en stor kamp, med det Birkeland og Jakobsen gjorde var bare helt rått. Vi må huske at Nordstrand før denne kampen var den store favoritten til å vinne NM. Nå er vi bare en kamp unna finalespill i Oslo Spektrum, sa to godt fornøyde trenere.

Byåsen i semifinalen
Byåsen slo Toten i den andre semifinalekampen. Både Byåsen og Storhamar spilte hjemmekamp, så ingen av lagene vet hvem som får hjemmekamp i semifinalen.
Bør bli finale
Fortsetter Storhamar-jentene dette spillet i semifinalen, skal det bli vanskelig å hindre dem finalespill. Byåsen er på papiret et dårligere lag enn både Nordstrand og Storhamar

Med slikt spill, bør det bli folkevandring fra Hamar til Oslo Spektrum.
For støtte fra tribunen fortjener disse stortalentene.

håndballfaktaStorhamar - Nordstrand 32-28 (13-14)
PRESTRUDHALLEN: Kvartfinalen i NM for J-20, torsdag.
125 tilskuere.
STORHAMARs LAG: Sara Haugli, Solveig Måløy (målvakter) - Guro Jakobsen 7 (3), Ida Dybendal, Ane Emilie Søbstad 3, Tøri Jensen Gjendal, Heidi Hanstad, Julianne Skansen, Marte Johansen 6, Synniva Viken, Linn-Marie Birkeland 6, Maja Jakobsen 10, Nora Sofie Os, Gyda G. Sogn.
Toppscorer Nordstrand Ine Reinemo og Jenny Græsholt 6.
Utvisninger: Begge lag 2 x 2 min.
Dommere: Aleksander Baklie og Espen Stenvold Rønning.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00