HAMAR: Storhamar hadde ingen problemer med å knuse 1. divisjonslaget Glassverket i den første kampen i Skjærgårdslekene. Det var divisjonsforskjell på de to lagene, og Storhamar-trener Arne Senstad var godt fornøyd med det jentene viste.

Gjorde jobben

- Jeg er veldig fornøyd med den jobben jentene gjorde i denne kampen. Vi skulle gå skikkelig til og holde trøkket hele veien. Det greide vi veldig bra.
- Så gjenstår det å se om det fungerer like godt mot litt bedre motstand, sier Senstad.
Han kjørte i gang laget i et nedgruppert forsvar - som Storhamar hadde mest suksess med også i fjor.
- Det fungerte veldig bra. Vi sto mye med de mest etablerte spillerne i 1. omgang, og samtidig som forsvaret fungerte godt, gjorde Stine Lidén en veldig god jobb i mål.
- Hun hadde mange sterke redninger, og var samtidig veldig flink til å sette i gang spillet igjen med raske kontringsballer. Dette har vi jobbet mye med, og Stine responderte bra, sier Senstad.

Defensiv trygghet

Storhamar har for vane å score flere mål enn de fleste i eliteserien, men samtidig har også laget hatt en tendens til å slippe inn en del.
- Å skape defensiv trygghet er hele greia vår. Det er nedgruppert forsvar som har fungert best, men samtidig jobber vi med flere offensive formasjonsalternativer, forklarer Senstad.

Edin og Sundmoen

Etter å ha spilt flatt i 1. omgang, gikk Storhamar over til 4-2 med Kamilla Sundmoen og Anja Edin i de to offensive rollene etter pause.
- Når vi bruker Anja og Kamilla sammen, får laget en spisskompetanse både i angrep og forsvar. Begge er glitrende håndballspillere, men begge er også i utgangspunktet playmakere. Nå bytter de to på i rollene som playmaker og sideback, og det gjør oss også mer uforutsigbare i angrep, sier Senstad.

Jakobsen og Fredriksen

Storhamar-treneren kjørte også rollebytte med de to venstrehendte spillerne Karoline Fredriksen og Maja Jakobsen på høyresiden. De to byttet på å spille kant og back, og i går kveld scoret Karoline seks mål på seks forsøk, mens Maja tegnet seg for fem fulltreffere.

Rullere på plasser

- Dette fungerte bra, og så mange ferske spillere som vi har på årets lag, vil vi trenge de mest etablerte spillerne mye på banen mot de beste lagene. Ved å rullere og bytte litt på rollene deres, sparer de også litt på kreftene, sier Senstad.
Nå er Storhamar-treneren spent på hvordan planen hans vil fungere mot bedre lag, og i dag møter Hamar-laget to divisjonskolleger. Først skal de ut mot Fredrikstad, som reddet eliteserieplassen ved å slå Glassverket i vårens kvalifiseringsspill.
I ettermiddag er Vipers motstander, og det skal bli spennende å se hva Kristine Lunde-Borgersen vil tilføre Kristiansand-laget.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.