- Hvorfor vinner vi ikke hver kamp? Det er en så deilig følelse. Akkurat nå kjennes det som om vi har slått Larvik, sa Storhamars målvakt og kaptein, Stine Lidèn rett etter kampslutt.

Strålende åpning

Storhamar åpnet strålende hjemme i Prestrudhallen. Det tok ikke mer en 20 sekunder før Betina Rielgehuth dundret inn den første av i alt 30 Storhamar-scoringer. Halden HK var sjokket og vertene dro ifra, allerede etter åtte minutter hadde hjemmelaget skaffet seg en firemålsledelse med 7-3.

Gjestene fra Halden fikk etterhvert ristet av seg det verste sjokket og fikk kampen inn i sitt spor. De dro ned tempoet og Storhamar ble mer og mer stresset. Med ti minutter igjen av omgang var Storhamars firemålsledelse halvvert til 12-10. Lagene gikk til pause på stillingen 16-14.

- Det er klart vi skal ikke slippe inn så mange mål som vi gjør mot Halden, men de var smarte og dro ned tempoet såpass at vi lot oss stresse og gjorde enkle feil, sier Lidèn.

Stående applaus i sluttminuttene

Etter hvilen var det fortsatt like jevnt, men med tre Storhamar-scoringer på rad ved Ellen Marie Folkvord, Martine Hovden og Tonje Enkerud fikk vertene en firemålsluke ti minutter før slutt. Det var nok til å holde Halden unna i sluttminuttene.

Med stående applaus fra de 411 frammøtte tilskuerne kontrollerte vertene inn kampen de siste to minuttene. Til ellevill jubel vant Storhamar 30-25 over Halden.

- Vi var litt tilbake til det gamle Storhamar, med fart og trøkk, sier Lidèn som skrøt uhemmet av publikum etter seieren.

- I dag var de helt fantastiske. Jeg synes de alltid er bra, men jeg tror de hadde bestemt seg for å hjelpe oss til seier, og det gjorde de virkelig.

For et lag som sliter på nedre halvdel av tabellen trengte Storhamar de to poengene sårt, men minst like mye den gode opplevelsen og den gode følelsen av seier.

- Den gode følelsen og poeng går i ett. Når vi kommer godt i gang, og får en god følelse mot et lag som Halden så skal vi vinne, sier Lidèn.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00