HAMAR: Storhamars daglige leder, Svein-Erik Edvartsen, har denne uka vært i forhandlinger med HBC Bascharage fra Luxembourg for å få begge 2. rundekampene i EHF-cupen hjemme i Prestrudhallen. Opprinnelig var det snakk om å spille hjemme- og bortekamp helgene 4./5. oktober og 11./12. oktober.

Nå er det altså bestemt at begge kampene skal spilles i Hamar lørdag 11.- og søndag 12. oktober.
- Vi har forhandlet siden mandag, og nå har jeg fått faksen som bekrefter at vi er blitt enige, sier Edvartsen til HA-sporten

Tre hensyn å ta
- Vi hadde tre hensyn å ta; det økonomiske, arrangementsmessige og sportslige. I Storhamar mener vi å tjene på alle tre.

- Hva hadde det kostet Storhamar å reise til Luxembourg?
- Det er helt avhengig av hvilket flyselskap vi hadde brukt. Prisene varierte fra 40.000 til 70.000 kroner, og ved rimeligste alternativet, måtte vi i tillegg ha hatt buss fra Frankfurt.
- Hva har det kostet å få begge kampene i Hamar?
- Vi dekker oppholdet deres, og gir dem et reisetilskudd som er lavere enn det vi måtte ha betalt for å reise til Luxembourg selv, sier Edvartsen, og legger til at Storhamar skal ha alle inntektene fra de to kampene.

Eliteseriefri helg
For Storhamar var det viktig å få kampene den 11. og 12. oktober. Da er det ingen eliteserierunde i fotball.

- Og det bør bety ekstra mye folk de to dagene, mener Storhamars daglige leder, som håper på to ganger fullt hus.
Storhamar var egentlig på veg til å si nei til E-cupdeltakelse på grunn av kostnadene ved å delta.
Klubben måtte ha 300.000 kroner for å kunne si ja til E-cupspill, og ei runde med kronerulling i næringslivet, sørget for at nødvendige midler kom inn.

- Et lag vi må slå
Dette er penger Storhamar føler seg sikre på å få brukt i europacupen. For trener Arne Senstad har vondt for å tro at Storhamar ikke avanserer til 3. runde.

- Jeg vet at HBC Bascharage har en ungarsk spiller som scorer mange mål. Og så har de noen portugisere. Det er ingen spillere som tidligere har vært i noen større klubber. Vi må ha såpass tro på oss selv at vi tar dette, for HBC Bascharage er et lag vi absolutt bør slå, sier Senstad.
Å spille to kamper hjemme, er naturligvis helt i tråd med Storhamar-trenerens ønske også.
Førstkommende onsdag starter seriespillet for Storhamar, og i kveld markerer de sesongen 2008/09 med et såkalt kick-off på hotell Scandic i Hamar med rundt 70 påmeldte gjester.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00